Lutfi Alia: Portrete të Kastriotit në shekujt XV - XVI. (2)

PORTRETE TË TJERË TË GJERGJ KASTRIOTIT NE SHEKUJT XV - XVI. (2) Nga Lutfi ALIA Janë të shumta argumentat, që e përjashtojnë Kristofano Altissimo, si autori i parë

Latest news

Lutfi Alia: Medaljonet me portretin e Gjergj Kastriotit

MEDALJONET ME PORTRETIN E GJERGJ KASTRIOTIT NË SHEKULLIN XV. Nga Lutfi ALIA Në shekujt e mesjetës, populli ynë përjetoi qyteterimin perëndimor, respiroi kulturën europiane dhe ishte e mbetet ... me shume

Frank Shkreli: Kryeprifti serb msynë toka shqiptare

KRYEPRIFTI SERB MSYNË TOKAT SHQIPTARE NË SHAS TË ULQINIT Nga Frank Shkreli Mediet vendore të Ulqinit njoftojnë se të djelën udhëheqsi i Kishës ortodokse serbe në Mal ... me shume

Elvi Sidheri: Si u shkruajt vepra madhore e Servantes

Si u shkruajt vepra madhore e Servantes Nga Elvi Sidheri Vepra më e madhe e letërsisë spanjolle (e ndër kryesoret e historisë së letërsisë botërore), pati lindur ... me shume

Ilirjan Cukaj: Refleksion për javën Çame

Refleksion për javën Çame -Në ditën e mbylljes së saj- Nga Ilirjan Cukaj Shpallja nga Parlamenti Shqiptar i dates 27 Qershor si dita e genocidit grek ndaj popullsisë Çame ... me shume

Xhevahir Cirongu: Udhëtim nëpër gjurmët e historisë…

Udhëtim nëpër gjurmët e historisë… (Lëvizja "Foleja Kombëtare Shqiptare" në kuadrin e Vitit të Gjergj Kastriotit, organizoj  përkujtimoren: ‘’Rikthimi i Bijve të Shqipes në Djepin e Dardanisë’’) Nga Xhevahir ... me shume

Fahri Xharra: Shqiptarët musliman të Maqedonisë janë pjesë e pandarë e kombit

Shqiptarët musliman të Maqedonisë janë pjesë e pandarë e kombit Nga Fahri Xharra Shoqëria shqiptare leçitjen e parashihte me Kanunin e Lekë Dukagjinit. Sipas tij, “me leçitë, ... me shume

Lajmet e dites

Neki Lulaj: Kroaci - Kuvendi i Lidhjes Shqiptare në Botë

U MBAJT KUVENDI I LIDHJES SHQIPTARE NË BOTË PËR KROACI Nga Neki Lulaj Ditën e shtunë, më 21 Prilll 2018, Zagrebi ishte qendra nikoqire e të gjithë shqiptarëve që punojnë dhe jetojnë nëpër ... me shume

Reportazh

Drita Lushi: Kur n’foltore ngjiten poetët

Kur n’foltore ngjiten poetët Mbresa nga “Drini poetik” Teksa shkoja drejt bibliotekës kombëtare “Pjeter Budi” ku do të zhvillohej dita e parë e festivalit ndërkombetar “Drini poetik”,  ndër të tjera i thashë mikut ... me shume

Aktualitet

Elvi Sidheri: Kishte gjë fe Skënderbeu?

Kishte gjë fe Skënderbeu? Nga Elvi Sidheri Në një intervistë të shkurtër mbrëmjen e 17 Janarit, pra pikërisht në 550 vjetorin e vdekjes së Gjergj Kastriotit, historiani Aurel Plasari, në njëfarë momenti ... me shume

Intervista

Entela Binjaku: Intervistë me Floriana Igrishtën, CDU

Intervistë me Floriana Igrishtën kandidate e CDU-së për deputete në Parlamentin e Republikës së Schleswig Holsteinit Intervistoi Entela Binjaku 1. Përshëndetje dhe faleminderit që pranuat të zhvillonim këtë dialog sëbashku! Floriana si lindi ... me shume

Powered by www.merbraha.com v4.7