Hyrje | Art Kulture

Art Kulture

Aurel Dasareti:Po ju drejtohem thjesht, pa filozofuar, shkurt e shqip!

Unë jam një budalla, por mund të isha po aq mirë edhe një burr shteti; kam një goxha gojë, ngroh pak, nxjerr ...

Shqiptarët në tragjedinë e luftës së Kosovës dhe populli mik amerikan!

Nga Asllan Dibrani Qyteti i Las Vegasit  në Amerikë  me  karakteristika të veçanta në shkallë botërore ! Për Las Vegasin  ...

Reciprocitet edhe për të drejtat individuale dhe kolektive të njeriut

Shkruan : Refik  HASANI Pas reciprocitetit në sferën e plasimit të të gjitha llojeve të produkteve të Serbisë në tregun e Kosovës duhet që ... me shume

Grigor Jovani:Një kalë me “rrobat e mbretit”

QARKULLOI   “Pegasi”-8   Më fund, doli, qarkulloi “Pegasi” i ri. U step për një çast, aty tek porta e ... me shume

Xheladin Mjeku:Lirika ne frymen e dashurise njerzore

Nebih Bunjaku: “TERAPIA E DASHURISË”, poezi, botoi SHB “ZEF SEREMBE“-Prishtinë, 2005  Poezia e Nebih Bunjakut (1947) dallon nga  aspekti i qasjes dhe nga ndërtimi ... me shume

Kujtim Mateli:Dodona nuk ndodhet ne afersi te Janines, por ne Deshnice te Permetit

1.1 Disa nga thëniet për Dodonën 1.1-1a. Homeri  ( shek. VIII para Krishtit) O Zeus, mbret dodonas e pellazgjik, që banon larg, që ... me shume

Kujtim Mateli :Individi-shoqëria dhe shteti në fokusin e shkrimtarit Ylli Hoxhaj.

Ka disa vite që poeti dhe shkrimtari Ylli Hoxhaj, ka tërhequr vëmendjen e lexuesit me poezitë  e tij të arrira dhe tani së fundi edhe ... me shume

Kujtim Mateli:vëllimin poetik “Dashuri të brishta” të poetes së talentuar Edlira Xhani

Në kopshtin e poezisë ku tradita bashkëjeton  harmonishëm me modernen. (Shënime kritike për vëllimin poetik “Dashuri të brishta” të poetes së talentuar Edlira Xhani) ... me shume

Xheladin Mjeku:Shefqet Rexhepi: “PRINCESHA BËHET FLUTUR”,

POEZI NË FRYMËN E EDUKIMIT  DHE MESAZHIT    “PRINCESHA BËHET FLUTUR”,  vjersha për fëmijë, botoi “ANDENA”, - Prishtinë, 2010   ... me shume

Begzad Baliu:Josif Bageri rilindesi i dy rilindjeve

  Rezyme: Portreti i Josif Bagerit, brenda dy rilindjeje kombëtare (shqiptare dhe maqedonase, në njërën anë) dhe dy rilindjeve shqiptare (në fillim të ... me shume

Begzad Baliu: Fjala në pjesë e tretë për fëmijë të Orës letrare Lyra magjike

I nderuar Z. Kryetar i LSHK, Adem Demaçi Të nderuar krijues të ardhur nga gjithë hapësira shqiptare dhe Ju mysafirë nga Turqia e Qiproja ... me shume

Baki Ymeri: Shpirti i fjales qe zbret nga qielli.

Tejmatanë çdo teknike dhe rregulle, të mos harrojmë faktin se poezia është fjalori i frymëzuar i shpirtit. Frymëzimet e Adelinës reflektojnë një botë mendimesh të ... me shume

STUDIME PËR VEPRA QË KANË SHËNUAR FATET HISTORIKE TË POPULLIT SHQIPTAR

Mahmud  Hysa, Studime IV (me tema nga historia, gjuhёsia dhe letërsia kombëtare), “Era”, Prishtinë, 2011.   Është në natyrën e autorit të një vepre ... me shume

Xheladin Mjeku:Kryefjala si force e shprehjes poetike!

Suzana Zisi: “TË JESH… FJALË”, poezi, botoi “OMBRA GVG”- Tiranë, 2011                     Takimi me poezinë e Suzana ... me shume

Xheladin Mjeku:Kapituj Jete Ne Token e Premtuar

Me disa vëllime me tregime për jetën në emigracion, duke filluar  me “Kafe Shkodra e Nju Jorkut”, “Fundjave në Hillsajd” “Takim me të papriturën“, me ... me shume

Shqipëria e ringjalli Naum Veqilharxhin në Brailë‏

Ja dhe një një monument i ri i luftëtarit të zjarrtë të  Rilindjes sonë që qëndron si një shqiponjë dhe si një ëngjëll që u ... me shume

Intervista: Flet inxhjineri i pyejeve, Prof.Doc Kristo Qendro

Ismail Kadareja na jepte fshehtas libra të “verdhë”   Albert ZHOLI   Është një libër për jetën e Hitlerit. Përkthim nga gjermanishtja, rusishtja, ... me shume

Një revistë rumune dedikuar Shqipërisë‏

E enjte, 14 prill 2011. Shoqata Nacionale Spiru Haret për Edukatë, Shkencë dhe Kulturë, organizoi takimin e parë në kuadrin e Ateneut kulturor Romania de ... me shume

KËNGËT E MALEVE TË MIA

Tekst i shoqërues për koncertin me këngë popullore të këngëtares Mimoza Kosturi             1. Prolog.                       Kënga popullore është përjetësi. Një popull që ... me shume

Një bust skulpturor natyror!

Top of Form Nga Asllan Dibrani Një bust skulpturor i një qifti në bashkbisedim i nxjerrur nga shkembinjt buzbregdetit shqiptar nga Asllan Dibrani ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 270 | Treguar: 101 - 120
Powered by www.merbraha.com v4.7