Hyrje | Art Kulture

Art Kulture

Ora e Shqipërisë Atw Gjergj Fishta; “Vallja e parrisit”

A mbahet (dhe a do të mbahet në mend Fishta, për shkak se ishte prift, apo për shkak se ishtë poet. Kemi ...

Kujdestarja e Viteve te Femijerise

  Në fillim të javës, një ditë që më dukej bukuri e përsosur, u ngrita nga krevati, hodha një vështrim në ...

Shënime Udhëtimi në Mbretërinë e Bashkuar në vendin ku takon historinë…

Nga Kastriot FRASHËRI*Kur merr ftesë për të vizituar një vend, në analet e të cilit mund të gjesh të rujatura me kujdes gjurmët më sharmante ... me shume

Shadije Hotnjani: ”UJËVARË MALLI”, poezi, botim i autores-Prishtinë, 2011

  Nga: Xheladin MJEKUMALLI QË PREKET ME ZEMËR       Shadije Hotnjani: ”UJËVARË MALLI”, poezi, ... me shume

GJAKU S’BËHET UJË,LEKA I MADH:PELLAZG - ILIR – SHQIPTAR****)

Aristidh Kola: ''Askush nuk na ka faj,se vetë i kemi verbuar sytë tanë,me duart tona''!   Leka i Madh ka folë Shqip ... me shume

Pal Sokoli:Franë Buzhala Pershperima te shpirtit poezi

 Redaktor: Pal SokoliRedaktimi teknik dhe gjuhësor: Prend BuzhalaBallina:Pikturë e Rreze Gashit LSHAKSH-Në Gjermani2010Franë Buzhala kohëve të fundit është publikuar shpesh nëpër faqet e ndryshme kulturore ... me shume

Aurel Dasareti:Po ju drejtohem thjesht, pa filozofuar, shkurt e shqip!

Unë jam një budalla, por mund të isha po aq mirë edhe një burr shteti; kam një goxha gojë, ngroh pak, nxjerr tym nga një ... me shume

Shqiptarët në tragjedinë e luftës së Kosovës dhe populli mik amerikan!

Nga Asllan Dibrani Qyteti i Las Vegasit  në Amerikë  me  karakteristika të veçanta në shkallë botërore ! Për Las Vegasin  si qytet në ... me shume

Reciprocitet edhe për të drejtat individuale dhe kolektive të njeriut

Shkruan : Refik  HASANI Pas reciprocitetit në sferën e plasimit të të gjitha llojeve të produkteve të Serbisë në tregun e Kosovës duhet që ... me shume

Grigor Jovani:Një kalë me “rrobat e mbretit”

QARKULLOI   “Pegasi”-8   Më fund, doli, qarkulloi “Pegasi” i ri. U step për një çast, aty tek porta e ... me shume

Xheladin Mjeku:Lirika ne frymen e dashurise njerzore

Nebih Bunjaku: “TERAPIA E DASHURISË”, poezi, botoi SHB “ZEF SEREMBE“-Prishtinë, 2005  Poezia e Nebih Bunjakut (1947) dallon nga  aspekti i qasjes dhe nga ndërtimi ... me shume

Kujtim Mateli:Dodona nuk ndodhet ne afersi te Janines, por ne Deshnice te Permetit

1.1 Disa nga thëniet për Dodonën 1.1-1a. Homeri  ( shek. VIII para Krishtit) O Zeus, mbret dodonas e pellazgjik, që banon larg, që ... me shume

Kujtim Mateli :Individi-shoqëria dhe shteti në fokusin e shkrimtarit Ylli Hoxhaj.

Ka disa vite që poeti dhe shkrimtari Ylli Hoxhaj, ka tërhequr vëmendjen e lexuesit me poezitë  e tij të arrira dhe tani së fundi edhe ... me shume

Kujtim Mateli:vëllimin poetik “Dashuri të brishta” të poetes së talentuar Edlira Xhani

Në kopshtin e poezisë ku tradita bashkëjeton  harmonishëm me modernen. (Shënime kritike për vëllimin poetik “Dashuri të brishta” të poetes së talentuar Edlira Xhani) ... me shume

Xheladin Mjeku:Shefqet Rexhepi: “PRINCESHA BËHET FLUTUR”,

POEZI NË FRYMËN E EDUKIMIT  DHE MESAZHIT    “PRINCESHA BËHET FLUTUR”,  vjersha për fëmijë, botoi “ANDENA”, - Prishtinë, 2010   ... me shume

Begzad Baliu:Josif Bageri rilindesi i dy rilindjeve

  Rezyme: Portreti i Josif Bagerit, brenda dy rilindjeje kombëtare (shqiptare dhe maqedonase, në njërën anë) dhe dy rilindjeve shqiptare (në fillim të ... me shume

Begzad Baliu: Fjala në pjesë e tretë për fëmijë të Orës letrare Lyra magjike

I nderuar Z. Kryetar i LSHK, Adem Demaçi Të nderuar krijues të ardhur nga gjithë hapësira shqiptare dhe Ju mysafirë nga Turqia e Qiproja ... me shume

Baki Ymeri: Shpirti i fjales qe zbret nga qielli.

Tejmatanë çdo teknike dhe rregulle, të mos harrojmë faktin se poezia është fjalori i frymëzuar i shpirtit. Frymëzimet e Adelinës reflektojnë një botë mendimesh të ... me shume

STUDIME PËR VEPRA QË KANË SHËNUAR FATET HISTORIKE TË POPULLIT SHQIPTAR

Mahmud  Hysa, Studime IV (me tema nga historia, gjuhёsia dhe letërsia kombëtare), “Era”, Prishtinë, 2011.   Është në natyrën e autorit të një vepre ... me shume

Xheladin Mjeku:Kryefjala si force e shprehjes poetike!

Suzana Zisi: “TË JESH… FJALË”, poezi, botoi “OMBRA GVG”- Tiranë, 2011                     Takimi me poezinë e Suzana ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 296 | Treguar: 121 - 140
Powered by www.merbraha.com v4.7