Hyrje | Art Kulture

Art Kulture

Xheladin Mjeku:Kapituj Jete Ne Token e Premtuar

Me disa vëllime me tregime për jetën në emigracion, duke filluar  me “Kafe Shkodra e Nju Jorkut”, “Fundjave në Hillsajd” “Takim me ...

Shqipëria e ringjalli Naum Veqilharxhin në Brailë‏

Ja dhe një një monument i ri i luftëtarit të zjarrtë të  Rilindjes sonë që qëndron si një shqiponjë dhe si një ...

Intervista: Flet inxhjineri i pyejeve, Prof.Doc Kristo Qendro

Ismail Kadareja na jepte fshehtas libra të “verdhë”   Albert ZHOLI   Është një libër për jetën e Hitlerit. Përkthim nga gjermanishtja, rusishtja, ... me shume

Një revistë rumune dedikuar Shqipërisë‏

E enjte, 14 prill 2011. Shoqata Nacionale Spiru Haret për Edukatë, Shkencë dhe Kulturë, organizoi takimin e parë në kuadrin e Ateneut kulturor Romania de ... me shume

KËNGËT E MALEVE TË MIA

Tekst i shoqërues për koncertin me këngë popullore të këngëtares Mimoza Kosturi             1. Prolog.                       Kënga popullore është përjetësi. Një popull që ... me shume

Një bust skulpturor natyror!

Top of Form Nga Asllan Dibrani Një bust skulpturor i një qifti në bashkbisedim i nxjerrur nga shkembinjt buzbregdetit shqiptar nga Asllan Dibrani ... me shume

Baki Ymeri:Dardania e zemrës sime

“Derisa Tudori natëronte në Tërgovishte, treqind shqiptarë të armatosur qëndronin në Shpatijet e Kotroçenit, duke e pritur të kthehet.” Me këtë moto hapet faqja e ... me shume

Kiço Mustaqi – Ministri i Mbrojtjes midis dy sistemeve‏

Autori: Albert Z. Zholi Titulli: Kiço Mustaqi – Ministri i Mbrojtjes midis dy sistemeve Lloji: monografi Formati: 14x20 cm Faqe: 240 ... me shume

Baki Ymeri:Një moment historik i miqësisë rumuno/shqiptaro/amerikane

Organizuar nga Bashkësia Kulturore e Shqiptarëve të Rumanisë, në prezencë të një publiku të panumërt, këto ditë u mbajt në restorantin „Boema 33” të Bukureshtit ... me shume

Baki Ymeri: Kosova e Makensenit dhe Mitrush Kuteli i ditëve tona

Se letërsia është shprehja e një përvoje të gjatë jetësore, dëshmon edhe vëllimi me tregime i zt. Makenson Bungo, një shqiptar i shquar që e ... me shume

Asllan Dibrani:Përkujtim i 30- vjetorit të ngjarjeve të vitit 1981 në Kosovë

Kujtime nga burgu i Nishit në Serbi  ne vuajtjen e dënimit Shqipja dhe shkronjat shkrim origjinal Dënime me kohëzgjatje te jashtëzakonshme ... me shume

Marius Chelaru: Për mënyrën se si duhet dashur dhe si duhet jetuar

Mbi librin “Mamaja” të Vilhelme Vranari Haxhirajt. Përktheu në gjuhën Rumune Adriana Tabacu, RawexComs, Bukuresht 2011) Shekulli XX ka prurë dy ... me shume

Përparim Demi: Mediat shqiptare në kohën kur Net-orteku komunist bie mbi shkëmbin demokratik.

Po jetojmë në një botë virtuale, e cila sa vjen e po dominon, influencon, devijon opinionin individual dhe atë kolektiv të shoqërisë shqiptare. Bëhet fjalë ... me shume

Shaban Cacolli:Prezantokme Krijues te sukseshem ne Mergate

  MËRGIMTARI YNË I SUKSESHËM DRITON GASHI Nga fshati  Buzëllap(Dobërdol) i  Besianës,vjen mërgimtari ynë Driton Gashi.Ai i takon një familjeje të arsimuar dhe ... me shume

Nexhat Rexha:Vargje me strukturë përmbajtësore

Theodor Damian, ”Shenja e Isarit” Botoi ”TipoMoldova” Iash, 2010, fq. 120) Falë përkushtimit shpirtëror të poetit dhe përkthyesit Baki Ymeri, me  vendbanim në Bukuresht, ... me shume

Asllan Dibrani:Qendra kulturore shqipetare ne Shtudgard u riaktivizua me kryesine e re.

Ditë me parë  në Shtutgard të Gjermanisë me iniciativën e intelektualit  aktivistit ,gazetarit ,piktorit , atdhetarit dhe njeriut të kulturës u themelua  Qendra Kulturore  Shqiptare ... me shume

Asllan Dibrani:Zyrtarisht u përkujtua tre vjetori i pavarësisë se Kosovës në Shturtgard nga institucionet e Kosovës

Pikërisht sot u bënë tre vjet qe u  shpall  shtet në vete Kosova, ku një gjë e këtilla u organizua edhe para tri ... me shume

Baki Ymeri:Revista “Kosova” dhe prezantime të reja shqiptare në botën rumune

Nuk është mirë të bezdiset lexuesi me subjekte që nuk sjellin asnjë risi, por është mirë të dihet se këto ditë, me rastin e Ditës ... me shume

Shaban Cakolli:Shoqata Kulture-Sportive Shqiptare në Gelsenkirchen

Çështja e mërgatës sonë nëpër shekuj është temë e pashterrshme studimi, sikurse qe i pandalur emigrimi i shqiptarëve. Po të thellohemi në një historiografi të ... me shume

Asllan Dibrani:Në Heidelberg të Gjermanisë u gërshetua zëri për dëshmorët e kombit dhe i krijuesve shqiptar

Flaka e Janarit” organizoi këtë manifestim për nder të rënies së atdhetarëve të kombit, Jusuf Gërvalla,Kadri Zeka dhe Bardhosh Gërvalla, përkatsishtë për nder të 29 ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 296 | Treguar: 141 - 160
Powered by www.merbraha.com v4.7