Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Halim Purellku: Komiteti i Kosovës (1924-1936)

KOMITETI I KOSOVËS (1924-1936) KOMITETI  “MBROJTJA KOMBËTARE E KOSOVËS” (1924 – PRILL 1926) Nga Prof. Dr. Halim PURELLKU Historia e Komitetit të Kosovës deri në vitin 1923 ishte ...

Radovani: Fishta - Shqiptarët e të drejtat e tyne

AT  GJERGJ  FISHTA O.F.M. 2018 VITI I GJERGJ KASTRIOTIT SKENDERBEUT MELBOURNE, QERSHOR FJALIMI “SHQIPTARËT E TË DREJTAT E TYNE” NË KONFERENCEN E PAQËS AT GJERGJ FISHTA O.F.M. PARIS 20 QERSHOR 1919 Zotnij, Ç’ me ...

Gjon Frani Ivezaj: Historia e Bajraktarit të Kelmendit

Historia e Bajraktarit të Kelmendit Mark Toma Pllumbaj Nga Prof. Gjon Frani Ivezaj Sikurse na mëson nëna histori, Malësia e Madhe gjithmonë nder shekuj ka qenë kryefjalë ... me shume

Ndue Dedaj: Dedë Gjo Luli, Tribuni i Pavarësisë

DEDË GJO LULI, TRIBUNI I PAVARËSISË - Dëshmi dhe argumente se është vrarë nga pushtuesit serbë, pa pasur gisht Gjomarkajt - Bashkë me Dedë Gjo Lulin u ... me shume

Lutfi Alia: Pushtimi romak i Shkodrës, 168 p.e.s

PUSHTIMI ROMAK I SHKODRËS NË VITIN 168 p.e.s Nga Lutfi ALIA Mbreti Genci doli hapur kundër Romës. Ai nuk pranoi t’i nënshtrohet, nuk bëri as kompromise me Romën, ... me shume

Fotaq Andrea: Kodiku i katërt në bibliotekën kastriotase me portretin origjinal të Skënderbeut

Kodiku i katërt në bibliotekën kastriotase me portretin origjinal të Skënderbeut Botohet sipas revistës “Koleksionisti”, organ i Shoqatës së Koleksionistëve të Shqipërisë me rastin e 613  vjetorit ... me shume

Hilmi Saraçi: Masakra serbe në Studime të Poshtme (Martinaj)

Masakra serbe në Studime të Poshtme (Martinaj) (2 Maj 1999) Nga Prof. Hilmi Saraçi (Këto ditë, pikërisht me 2 Maj 1999, mbushen 19 vjet nga masakra serbe e Studimës ... me shume

Fotaq Andrea: Nga Ahmet Zogolli te “Zogu I” dhe “Skënderbeu III”

Nga Ahmet Zogolli te “Zogu I” dhe “Skënderbeu III” Nga Fotaq Andrea Nuk kemi ndër mend të bëjmë historikun e formimit të Mbretërisë shqiptare, kur Ahmet Zogu, nga ... me shume

Lutfi Alia: Toponimet latine në Martanesh

TOPONIMET LATINE NË TREVËN E MARTANESHIT Nga Lutfi ALIA Me pushtimin romak në vitin 167 p.e.s, Iliria përjetoi situata të rënda, si i përshkruan Polibi, historiani grek bashkëkohës ... me shume

Mërgim Korça: Gjergj Kastriotit - Skendërbeut

KUMTESË ME RASTIN E 550-VJETORIT TË VDEKJES SË HEROIT KOMBËTAR  GJERGJ KASTRIOTIT – SKENDERBEUT Nga Mërgim Korça Të nderuar Zonja e Zotërinj, motra edhe vëllezër bashkëkombës, Komisioni i ngritur nga përfaqësues ... me shume

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 128 | Treguar: 1 - 10
Powered by www.merbraha.com v4.7