Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Kukësi

Kukësi është qytet në Shqipërinë verilindore, i shtrire ne koordinatat 42.09°V, 20.43°LKronologji:Në vitin 1571 shënohet me emrin "Kukufic" me 12 shtëpi Në ...

Lezha

Lezha si qytet dhe biostrukture perfaqeson dicka shume te rendesishme dhe te vecante. Nga pikepamja gjeometrike dhe ekologjike, Lezha, perben nje kaleidoskop ...

Berati

Berati është një ndër qytetet e rrallë, i cili i takon agimit të njerëzimit.Një kohë, kur ujrat rridhnin të pakontrolluara dhe shkatërruese, në këtë zonë ... me shume

Elbasani

Historia e trevave të Elbasanit e ka zanafillën e saj në shekullin e IIte p.k. me vendbanimet e hershme ilire. Në shekullin e IIte qyteti ... me shume

Vlora

Vlora në lashtësi quhej Aulona. Ajo përmendet nga shumë udhëtarë dhe kronikanë të huaj, si një nga qytetet - skelë kryesore të Ilirisë së Jugut, ... me shume

Tepelena

Tepelena është qytet dhe kryeqenër e rrethit me të njëjtin emër në jug të Shqiperisë dhe ka nje sipërfaqe prej 817 km2. Tepelena ka një ... me shume

Akuzat e Greqisë në Konferencën e Parisit: Jemi në luftë me Shqipërinë

Gazeta amerikane rrëfen të gjitha detajet e takimit për trajtimin e vendeve të vogla pas Luftës së Dytë Botërore; Deklarata e Ukrainës se grekët po ... me shume

Bajram Curri

Atdhetar e demokrat i shquar revolucionar, udhëheqës i lëvizjes për çlirimin e bashkimin kombëtar të vendit, Hero i Popullit.Lindi në Gjakovë. U brumos me idetë ... me shume

Fan Noli

Fan Noli është artist dhe dijetar, përfaqësues i shquar i letërsisë demokratike, që u zhvillua në Shqipëri fill pas Rilindjes. Fan Noli dha një kontribut ... me shume

Shote Galica

Është zor të gjesh rast tjetër, kur gruaja zëvendësoi burrin e vrarë, komandantin e një çete të armatosur dhe ta ringjallë atë me kushtrimin e ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 116 | Treguar: 91 - 100
Powered by www.merbraha.com v4.7