Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Akuzat e Greqisë në Konferencën e Parisit: Jemi në luftë me Shqipërinë

Gazeta amerikane rrëfen të gjitha detajet e takimit për trajtimin e vendeve të vogla pas Luftës së Dytë Botërore; Deklarata e Ukrainës ...

Bajram Curri

Atdhetar e demokrat i shquar revolucionar, udhëheqës i lëvizjes për çlirimin e bashkimin kombëtar të vendit, Hero i Popullit.Lindi në Gjakovë. U ...

Fan Noli

Fan Noli është artist dhe dijetar, përfaqësues i shquar i letërsisë demokratike, që u zhvillua në Shqipëri fill pas Rilindjes. Fan Noli dha një kontribut ... me shume

Shote Galica

Është zor të gjesh rast tjetër, kur gruaja zëvendësoi burrin e vrarë, komandantin e një çete të armatosur dhe ta ringjallë atë me kushtrimin e ... me shume

Ismail Qemali

Udheheqes i shquar i Levizjes Kombetare Shqiptare dhe kryeminister i pare i Shqiperise se pavarur.Hero i popullit.Lindi ne vlore me 1844. Pasi kreu shkollen fillore ... me shume

Luigj Gurakuqi

Personalitet i shquar i jetes politiko-shoqerore dhe kulturore-arsimore shqiptareNga Dr. Vehbi HotiLuigj GurakuqiLuigj Gurakuqi eshte nje nga personalitetet me te shquara te levizjes sone patriotike ... me shume

Nënë Tereza

“Me gjak jam shqiptare; me nënshtetësi, indiane. Përsa i përket besimit, jam murgeshë katolike. Sipas thirrjes, i përkas botës. Por zemra ime i përket plotësisht ... me shume

Shkodra

Shkodra ose Shkodër (vendasit e së cilës quhen Shkodranë) është qytet në Shqipërinë veri-perëndimore, qyteti kryesor i rrethit me të njëjtin emër dhe që ndodhet ... me shume

Durresi

Durrësi është qytet bregdetar në Shqipërinë e mesme. Porti i Durrësit është kryesori në vend, gjithashtu një port i rëndësishëm detar i Mesdheut. Qyteti ka ... me shume

Gjuha Shqipe

Gjuha ShqipeGjuha  shqipe bën pjesë në familjen e gjuhëve indoevropiane, ku futen gjuhët indoiranike, greqishtja, gjuhët romane, gjuhët sllave, gjuhët gjermane, etj. Ajo formon një degë ... me shume

first back 11 12 next total: 120 | Treguar: 101 - 110
Powered by www.merbraha.com v4.7