Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Hilmi Saraçi: Masakra serbe në Studime të Poshtme (Martinaj)

Masakra serbe në Studime të Poshtme (Martinaj) (2 Maj 1999) Nga Prof. Hilmi Saraçi (Këto ditë, pikërisht me 2 Maj 1999, mbushen 19 vjet nga masakra ...

Fotaq Andrea: Nga Ahmet Zogolli te “Zogu I” dhe “Skënderbeu III”

Nga Ahmet Zogolli te “Zogu I” dhe “Skënderbeu III” Nga Fotaq Andrea Nuk kemi ndër mend të bëjmë historikun e formimit të Mbretërisë shqiptare, kur ...

Lutfi Alia: Toponimet latine në Martanesh

TOPONIMET LATINE NË TREVËN E MARTANESHIT Nga Lutfi ALIA Me pushtimin romak në vitin 167 p.e.s, Iliria përjetoi situata të rënda, si i përshkruan Polibi, historiani grek bashkëkohës ... me shume

Mërgim Korça: Gjergj Kastriotit - Skendërbeut

KUMTESË ME RASTIN E 550-VJETORIT TË VDEKJES SË HEROIT KOMBËTAR  GJERGJ KASTRIOTIT – SKENDERBEUT Nga Mërgim Korça Të nderuar Zonja e Zotërinj, motra edhe vëllezër bashkëkombës, Komisioni i ngritur nga përfaqësues ... me shume

Ilir Vokshi: Strategjia luftarake e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut

Strategjia luftarake e Gjergj Kastriotit – Skënderbeut Nga Ilir Vokshi Lufta shekullore e shqiptarëve kundër pushtuesve osman, veçanërisht epoka nën udhëheqjen e Gjergj Kastriotit Skënderbeut, përben një ... me shume

Avzi Mustafa: Prifti Todori mbajti gjallë gjuhën shqipe

PRIFTI (POP) TODORI MBAJTI GJALLË GJUHËN SHQIPE NË REKË TË  EPËRME Nga Prof. Dr. Avzi Mustafa Reka e Epërme si një krahinë autentike shqiptare gjatë historisë ka ... me shume

Kolë Tahiri: Idriz Mulosmani - një burrë i shquar

IDRIZ MULOSMANI – NJË BURRË I SHQUAR -… une e kam prekur (ndier) direkt doren e perkrahjen e Idriz Mulosmanit. Ne vitin 1956, ai ka firmosur ... me shume

Bajram Çeliku: Pararoja e vdekjes

PARAROJA E VDEKJES (LUFTA E KLENOECIT: RRËFYES EMIN ÇELIKU) NGA BAJRAM ÇELIKU – BALI Ashtu si çdo vend në trojet Etnike Shqiptare, po ashtu edhe Kërçova, ka një ... me shume

Sabile Basha: Kuvendi i Prizrenit dhe vendimet e tij

KUVENDI I PRIZRENIT DHE VENDIMIT E TIJ, 8-10 KORRIK 1945* Nga Prof.dr. Sabile Keçmezi-Basha sabile_basha@hotmail.com Kosova e dërrmuar nga Pushteti i Administrimit ushtarak , do të arrij në ... me shume

Caka: 200 vjetori i lindjes së Sulejman Vokshit

ME RASTIN E 200-VJETORIT TË LINDJES SË SULEJMAN VOKSHIT (1815-1890) Strategu, burrështetasi e diplomati i shquar i shek.XIX Nga Afrim Caka Sivjet mbushen 200 vjet qëkurse në Gjakovë ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 132 | Treguar: 11 - 20
Powered by www.merbraha.com v4.7