Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Frank Shkreli: Ded Gjon Luli në shërbin të bashkimit

DED GJON LULI NË SHËRBIM TË BASHKIMIT KOMBËTAR (NË KUJTIM TË 100-VJETORIT TË VRASJES) Nga Frank Shkreli Historia e kombit shqiptar gjatë shekujsh është përballur ...

Elvi Sidheri: Zerimi total i përparimit 14 vjeçar të çështjes shqiptare në IRJM

Zerimi total i përparimit 14 vjeçar të çështjes shqiptare në IRJM Nga Elvi Sidheri Për pak ditë do të mbushen plot 14 vjet qysh ...

Faik Konica: Bajroni në malet e Shqipërisë

Rubrika Faik Konica: histori dhe aktualitet Bajroni në malet e Shqipërisë As që do deshëm ta fokusonim këtë shkrim-diamant të 21 vjeçarit Faik Konica për 21 ... me shume

Faik Konica: Përfaqësuesit e helenëve janë shqiptarët

Rubrika Faik Konica: histori dhe aktualitet Përfaqësuesit e vërtetë të helenëve të dikurshëm janë shqiptarët e sotëm Po. Thjesht po, sepse, shkencërisht, nga pikëpamja antropologjike, shqiptarët e ... me shume

MARSHI I BARABBAJT DHE ETËRIT E VËRTETË TË KOMBIT

Më pëlqen ta nis këtë shkrim me një ilustrim të shkurtër të ndoshta një prej ngjarjeve më kyçe në Bibël. Pikërisht me vendimin e kryqëzimit ... me shume

Nata kur hebrenjtë e Danimarkës u shpëtuan nazistëve

jë ushtarak gjerman njoftoi një politikan danez për planin e rrëmbimit dhe deportimit të hebrenjve të vendit. Politikani njoftoi hebrenjtë dhe kështu filloi një arratisje ... me shume

Kush ishin 23 drejtuesit që kontrolluan financat e shtetit

Historia 88-vjeçare e Kontrollit të Lartë të Shtetit   Institucioni i Kontrollit të Shtetit është një ndër institucionet më të vjetra të shtetit shqiptar. Janë plot ... me shume

Politika integruese e qeverisë së Vlorës dhe rivaliteti me klanet politike

Roli i Ismail Qemalit si drejtues shteti në vitet 1912–1914 Nga Dr. Lavdosh Ahmetaj* Historia e integrimit ka rrjedhën e saj, por ajo çka materializon ky ... me shume

“Shqipëria e vogël është pengu i një loje të madhe diplomatike“

SHËNIM SHOQËRUES. Herman Bernstein (1876-1935) qe ambasador i SHBA në Shqipëri në periudhën Shkurt 1930-Shtator 1933. Ai ishte njëkohësisht një gazetar, shkrimtar, përkthyes, botues e ... me shume

Zbulohet libri ne gjuhen shqipe, me i vjeter se 'Meshari'

Janë përsëri ata, austriakët, të dashuruarit e përjetshëm me shqipen, që këtë radhë na befasojnë me një tjetër zbulim. Bëhet fjalë për një dokument që ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 132 | Treguar: 21 - 30
Powered by www.merbraha.com v4.7