Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Humanistja Nene Tereze, tete vjet nga lumturimi

Në mbarë vendin sot është festë kombëtare për nder të kremtimit të përvjetorit të tetë të lumturimit të bamirëses së ...

Etnia – Origjina e Maqedonëve antikë

MAQEDONËT DHE MAQEDONIA ANTIKE *)   Shpesh herë në historiografinë botërore shtrohet pyetja: Kush ishin Maqedonët e ...

Vakëfet dhe i gjithë Qarku i Korçës janë Shqipëri dhe banohen tërësisht nga shqiptarë, autoktonë në tokën e tyre të lashtë!

Jo regjistrimit të popullsisë mbi bazën e fesë dhe të kombësisë!   Deklaratë   Shoqata Atdhetare Kulturore ... me shume

Greqine e krijuan Shqiptaret

Fustanella Shqipetare dhe arvanitet ose shqipetaret dhe kontributi i tyre ne krijimin e kombit/shtetit te ri grek mbas revolucionit te 1821... Perkthyer nga ... me shume

Xhelal Zejneli:KONVULSIONET NACIONALISTE TË SERBISË

DËSHTIMI I NJË IDEOLOGJIE ANTIHISTORIKE   Pseudoshkenca serbe – Për ta justifikuar hegjemonizmin, ekspansionizmin dhe ideologjinë kolonialiste serbe, qysh në fillim të shekullit ... me shume

Demokracia nuk ndërtohet mbi harresën

Demokracia nuk ndërtohet mbi harresën (Ekspozitë fotografike kundër krimeve të komunizmit në Shqipëri.) Presidenti i Republikës Prof. dr. Bamir Topi vlerëson me titullin e lartë “Nderi ... me shume

Kastriot Frasheri:Si paska kohë Greqia për "Vorio Epirin"?!

Mësojmë se në qytetin e Korçës është kremtuar 20-vjetori i themelimit të  organizatës greke “OMONIA”. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm dhe dy deputetë të ... me shume

Kadri Gërvalla :Me rastin e 14-Vjetorit të rënjes së Tyre

NË THYRJEN E DITËS DHE PRAGUN E NATËS,NDODHI VRASJA E TYRE. (Me rastin e 14-Vjetorit të rënjes së Tyre)   „Në tokën ... me shume

1973, Tirana në kamerën e fshehtë të Anagnostit

"Motive nga dita e djelë", dokumentari i shfaqur premierë pas 37 vjetësh, është një bukuri e ashpër. Imazhe pa propagandë të Tiranës që nuk dolën ... me shume

Kastriot Frashëri:Me rastin e 90-Vjetorit Pranimi i Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve

Albanian Gratitude Pranimi i Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve - Një faqe e re nëhistorinë e saj Kastriot Frashëri*Më 15 nëntor të vitit 1920 do ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 120 | Treguar: 31 - 40
Powered by www.merbraha.com v4.7