Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Vakëfet dhe i gjithë Qarku i Korçës janë Shqipëri dhe banohen tërësisht nga shqiptarë, autoktonë në tokën e tyre të lashtë!

Jo regjistrimit të popullsisë mbi bazën e fesë dhe të kombësisë!   Deklaratë   ...

Greqine e krijuan Shqiptaret

Fustanella Shqipetare dhe arvanitet ose shqipetaret dhe kontributi i tyre ne krijimin e kombit/shtetit te ri grek mbas revolucionit te ...

Xhelal Zejneli:KONVULSIONET NACIONALISTE TË SERBISË

DËSHTIMI I NJË IDEOLOGJIE ANTIHISTORIKE   Pseudoshkenca serbe – Për ta justifikuar hegjemonizmin, ekspansionizmin dhe ideologjinë kolonialiste serbe, qysh në fillim të shekullit ... me shume

Demokracia nuk ndërtohet mbi harresën

Demokracia nuk ndërtohet mbi harresën (Ekspozitë fotografike kundër krimeve të komunizmit në Shqipëri.) Presidenti i Republikës Prof. dr. Bamir Topi vlerëson me titullin e lartë “Nderi ... me shume

Kastriot Frasheri:Si paska kohë Greqia për "Vorio Epirin"?!

Mësojmë se në qytetin e Korçës është kremtuar 20-vjetori i themelimit të  organizatës greke “OMONIA”. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm dhe dy deputetë të ... me shume

Kadri Gërvalla :Me rastin e 14-Vjetorit të rënjes së Tyre

NË THYRJEN E DITËS DHE PRAGUN E NATËS,NDODHI VRASJA E TYRE. (Me rastin e 14-Vjetorit të rënjes së Tyre)   „Në tokën ... me shume

1973, Tirana në kamerën e fshehtë të Anagnostit

"Motive nga dita e djelë", dokumentari i shfaqur premierë pas 37 vjetësh, është një bukuri e ashpër. Imazhe pa propagandë të Tiranës që nuk dolën ... me shume

Kastriot Frashëri:Me rastin e 90-Vjetorit Pranimi i Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve

Albanian Gratitude Pranimi i Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve - Një faqe e re nëhistorinë e saj Kastriot Frashëri*Më 15 nëntor të vitit 1920 do ... me shume

Zgjidhje diplomatike për shuplakën ndaj Ismail Qemalit

Sot botohet një tjetër letër nga Mehmet Ismet Çano, që përshkruan bukur, me pak fjalë, atmosferën e rëndë që përjetonte bashkësia shqiptare në ... me shume

New York 1960, si u ndalua Mehmet Shehu të dilte nga Manhatan.

Nga Ruben Avxhiu : Shtatori i vitit 1960 e ktheu Nju Jork-un në një kryeqytet të vërtetë të botës, ashtu siç ndodh ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 128 | Treguar: 41 - 50
Powered by www.merbraha.com v4.7