Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Gjaku shqiptar i Himarës

Pra ç'jemi ne? Shqiptarë! Po pse e humbëm gjuhën? Unë do të them ato që di: Pse nënat plaka, gjyshët dhe ...

Koçi Xoxe, dëshmia për vrasjet dhe torturat

Komunisti pa shkollë që mbante mbi supe një mal me funksione Koçi Xoxe, sinonimi i “kohës” kur komunistët çimentuan pushtetin Koçi Xoxe ...

2 Korriku 1990, arratisja drejt lirisë

Përkujtohet sot 2 Korriku, datë e shënuar në historinë e Shqipërisë si “dita e rrëzimit përfundimtar të murit të Berlinit”, që ndante bllokun ... me shume

Anglia hap dosjet e UFO-ve në internet

Dëshmitë e nxjerra nga arkiva sekrete të publikuara në internet rrëfejnë për objekte trekëndore me drita blu dhe të kuqe pranë bazave ushtarake ... me shume

Masakra e gjeneralit Zerva ndaj popullsisë Çame ne Greqi

Kur nisi barbarizmi grek ndaj popullsisë çame? Si konsiderohej popullsia çame prej politikës greke? Cili ishte reagimi i Fuqive të Mëdha, kur Greqia ... me shume

Skënderbeu dhe qytetet e bregdetit shqiptar nën Venedikun

Qytetet e bregdetit në shek XIV-XV, Durrësi, Lezha, Shkodra, Ulqini, Tivari, Vlora, kanë qenë faktorë të rëndësishëm në shkëmbimin e mallrave ... me shume

Tensioni në ushtri natën e vetëvrasjes së Mehmet Shehut

Rrëfimi i ushtarakut për natën e 18 dhjetorit 1981, udhëzimet për trajtimin e ngjarjes së rëndë dhe pastrimin e literaturës nga fjalimet e ... me shume

Sokol Demaku :Nihilizmi

Nihilizmi është një drejtim mendor e politik që u përhap në Rusi në vitet gjashtëdhjeta të shek XIX dhe që mbante një qendrim mohues ndaj ... me shume

Miti amerikan i shqiptarëve

Për disa dhjetëvjeçarë regjimi komunist u përpoq t’u tregonte shqiptarëve popujt dhe vendet që duhet të donin. Fillimisht jugosllavët, por që shqiptarët i ... me shume

Hysni Kapo: Pse ne nuk i goditem ushtaret britanike?

Per qeverine shqiptare te vitit 1947, incidenti ne kanalin e Korfuzit ishte thjesht nje pretekst i qeverise angleze per te shkelur sovranitetin e vendit. Sipas ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 128 | Treguar: 51 - 60
Powered by www.merbraha.com v4.7