Hyrje | Me Teper | Historia

Historia

Kanuni, gjiganti i pergjumur

Virgjil Muci Ka disa libra qe nuk bien fort ne sy, nuk terheqin vemendjen e lexuesit te gjere dhe as te medias ...

Besa shqiptare që mbrojti hebrenjtë nga nazistët.

Nëse për një shqiptar dhënia dhe mbajtja e besës vjen vetvetiu, së brendshmi, pa e kuptuar, një i huaj, e gjykon si ...

Gazidede, ditari i marsit 1997

Ditari” i Kuvendit Popullor, në mars 1997. Si u bë kreu i SHIK-ut gjeneral dhe komandant i operacionit për shtypjen e kryengritjes. Debatet në Kuvend ... me shume

Pesë vjet nga Lumturimi Nënës Shqiptare, Nënë Tereza

Pesë vjet nga Lumturimi Nënës Shqiptare, Nënë Tereza: Vepra ime një pikë lehtësimi në një oqean vuajtjesh Nga Gazeta 55 Me siluetën e saj të brishtë, ... me shume

50 vitet e mia me Enver Hoxhën

Ndodhem përballë gruas që i ndenji pranë, për 50 vjet, Enver Hoxhës. Apo, siç i referohen tashmë, diktatori Hoxha. Ju bën përshtypje kjo fjalë?Le të ... me shume

Historia e Blloshmëve të Elbasanit dhe persekutimi në komunizëm i patriotëve që shënuan emrin në histori

Si u torturuan në punë dhe jetë gratë Blloshmi Ledia LLESHI Historia e Blloshmëve të Elbasanit dhe persekutimi në komunizëm i patriotëve që shënuan emrin ... me shume

Ismail Qemali

HISTORIA/Ndihmën kryesore për përhapjen e shtypit shqiptar dhe idetë kombëtare shqiptare. e jepte qeveria austro-hungareze                 Franca në shkrimet e Ismail QemalitDionis QirixidhiHyrjeLiberalizmi i Ismail Qemalit ... me shume

Konferenca e Mukjes dhe rishikimi i historise

Shtypi i përditshëm lajmeroi me gërma të mëdha për organizimin e një sesioni Shkencor nën kujdesin e Institutit të Historisë mbi temën e Konferencës së ... me shume

Aristokracia dibrane

Dibra figuron si premierë në hartën e gjeografit të shquar të lashtësisë Klaud Ptolemeut të shekullit të dytë të erës sonë, me emrin Deburus. Ajo ... me shume

4 mars 1946, pushkatohen Ate Gjon Fausti, Ate Daniel Dajani, Pater Gjon Shllaku, seminarist Mark Çuni e shume te tjere.

-"Zbulimi" i organizatave "terroriste".-Kush ishin te gjykuarit? -Zhvillimi i gjyqit e pushkatimi.4 mars 1946, Pushkatohen Ate Gjon Fausti, Ate Daniel Dajani, Pater Gjon Shllaku, seminarist ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 116 | Treguar: 71 - 80
Powered by www.merbraha.com v4.7