Hyrje | Me Teper | Kosova

Kosova

GJAKU I TYRE SHENJTËROI THEMELET E LIRISË

GJAKU I TYRE SHENJTËROI THEMELET E  LIRISË   Shkruan:Shaban Cakolli   Në jetë nuk  ka vepër  më madhështore se ajo e çlirimit të atdheut.Kjo ishte ëndrra ...

ISMAIL DUMOSHI - FIGUARË POLIEDRIKE E LËVIZJËS ÇLIRIMTARE

Ethem Çeku Begzad Baliu   Ditë më për në Prishtinë u bë ...

Politika aktuale e Kosovës po e qon vendin në qorrsokak dhe vetëvrasje!

Nga Asllan Dibrani  Edhe dita e djeshme me plot acar,  me një petk te bardhe nga dëbora Vetëvendosën  nuk e zmbrapsi, por përkundrazi, u ... me shume

Emërtimet e institucioneve publike në Kosovë

                                                                         Shkruan : Refik   HASANI  Deri në fillim të luftës së dytë botërore , disa qytete të madha  të sotme si  Prishtina , Mitrovica ... me shume

Baki Ymeri:Kosova letrare, Rumania shqiptare dhe Serbia antirumune

  Krimet serbe në Kosovë vazhdojnë të reflektohen në shtypin rumun përmes botimeve fragmentare nga libri i Sanije Gashit Histori të tmerrit: “Të maskuarit erdhën ... me shume

Baki Ymeri : Kosova e Gjergj Butanit dhe ribotimi ne Bukuresht

Fryma atdhetare e bijve të pavdekshëm të Rilindjes sonë ndërlidhet me kushtrimin për atdhetari dhe qytetërim, për unitet, prosperitet dhe veprim energjik; për aftësi, përgjegjshmëri ... me shume

Trimerija e kryengritesve te Kosoves dhe gabim’i tyre

Më çdo kuvend a mbledhje prej shqipëtarësh nuku dëgjon tjatër gjë përveç fjalët: ”Kosova na zbardhi faqen, na nderoj në tërë botën”. Këto fjalë ... me shume

Komunikate e LDSH se Gostivar‏

K O M U N I K A T Ë                                              ( Për mediat e vendit dhe të huaja )   ... me shume

Pashko Rr.Camaj :

Ato dite  teper te veshtira per Popullin e Kosoves dhe mbar Kombin Shqiptar,para se te fillonte lufta ne Kosove,kame patur rastin dhe fatin e mire,te ... me shume

Kosova u kry dhe me Gjykate

  Me 10 vota pro dhe vetem 4 kunder Gjykata Nderkombetare e Drejtesise ka vleresuar se shpallja e Pavaresise se Kosoves nuk eshte e bere ne ... me shume

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next total: 92 | Treguar: 1 - 10
Powered by www.merbraha.com v4.7