Hyrje | Me Teper | Shoqeria | Si të shkruani një CV

Si të shkruani një CV

Si të shkruani një CV

Qfarë është CV

Një CV ose (curriculum vitae) është një mjet marketingu. Me CV tuaj, ju do të jeni në gjendje për të promovuar veten. Imagjinoni CV si një broshurë që do listë përfitimet e një shërbimi të veçantë.

Kur shkruani një  CV-shikojeni sikur ju jeni pronari dhe pyetni veten . A do të dal e veqnte dhe me e mire se konkurrenca (kandidatët e tjerë) dhe nese managjeri do kishte deshire te fliste me ty  për një punë të mundshme pasi te kete lexuar CV tende?

Njohja me njerzit dhe intervistimi janë thelbësore për gjuetin tuaj të punës dhe CV juaj është vetëm hapi i parë në kërkim të punës. Megjithatë një CV do të jetë kontakti yt i parë me punëdhënësit potencial dhe do të hap derën. Nëse ju jeni i ftuar për një intervistë ju atëherë do të jeni në gjendje të shpjegoni dhe të zgjeroni atë që është në CV tuaj.

 Një CV-është një mjet thelbësor në kërkimin tuaj të punës. Kur aplikoni për vende të lira në përgjithësi të parë ju duhet të dërgoni CV tuaj për të prezantuar veten me punëdhënësit ardhshëm.

 


Ktu poshtë do shkruajmë
çfarë menyre të shkruajmë një CV.


Në fillim shkruani të dhënat tuaja të përgjithshme:

    
* Emri
     * Mbiemri
     * Adresa e lokale
     * E-mail
     * Numri i telefonit  etj.

Në qoftë se aplikoni për një punë jashtë shtetit, ju lutemi mos harroni pa përfshijë kodin ndërkombëtare qe keni. Dhe mos harroni te perfshini numrin e ri në qoftë se ju do të zhvendoseni së shpejti.PROFILI PERSONAL

Profili personal Kjo duhet të jetë i shkurtër, deklarata që informon punëdhënësin çfarë personi jeni dhe çfarë lloj pozicioni ju po kërkoni. Lloji i pozitës, rolit (menaxheriale, supervizor, kontraktor) duhet të përfshihet si.

Zanated dhe Aftësitë

Kjo pjese e CV tuaj përfshin aftësitë tuaja kryesore. Ju duhet të përfshini vetëm fjalë kyçe në seksionin e tij, mos shikoni në përshkrime të gjata të aftësive tuaja. Përmbledhje aftësi është quajtur edhe profilin personale.Historiku i Punësimit

Ne kete pjese te CV tuaj do shkruani te gjithe historine a punes tuaj du ke filluar nga ajo qe punoni tani deri tek punet qe keni bere qe ne femiri.


Arsimi dhe Kualifikimet

Listo listen  e kualifikimeve tuaja në këtë seksion. Përfshirja e të gjithë arsimimin tuaj duke përfshirë vërtetimin e institucioneve jo-akademike, sidomos ato që lidhen me vende të lira të punës. Nëse keni më shumë përvojë punë se kualifikimet, vënë përvojën tuaj në punë para se kualifikimet tuaja.

 

 

Ketu poshte kame hedhur nje exsample te thjeshte ndoshta ju ndimon.

 

Emri:M.......... B...........

Adresa:......................................................

Tel: 020..............., Mob: 079.................

Email: admin@merbraha.com

                                                       Website: www.merbraha.com

 

 

________________________________________

PROFILI PERSONAL


Një individ i motivuar,i  besuëshem dhe shume profesional dhe mbi 1 vit përvojë si ................. Superb aftësi komunikimi kombinuar dhe aftësi shume te mire qe të përballet me konsumatorin.
A është në gjendje të punojnë si pjesë e një ekipi, si dhe me iniciativën e vet.Aftësi për të ndërmarrë detyra sfiduese dhe të punojnë me standarde të larta pa kërkuar mbikëqyrje.Kerkon për të gjetur një pozicion në një kompani të te madhe.

Zanated dhe Aftësitë

Patentë të plote 
Aftësi për punë nën presion
Aftësi për të folur Anglisht, Greqisht, italisht dhe shqip
Aftësi për të përcaktuar përparësitë ne ngarkesën e punës
Aftësitë e mira organizative
 


Historiku i Punësimit


Supermarket:                                                                     Qershor 1993 - janar 1996                      Adresa:Turqi                                                                                                                             Pozicioni:Supervizor
• Shërbimin e konsumatorit
• Mbajtjen dhe listat e profukteve në magazinë
• Mbikëqyrur për koleget qe punojne ne tills
• Bilanci i dhënë ne funde te dites tek zyra parave
• Trinuar per një shërbim të klientit në një kiosk supermarket dhe nje
stacion benzine 
• Harton vlerësohen të reja dhe sugjeruar përmirësimet


Arsimi dhe Kualifikimet
 
Universiteti:
Aleksander Moisiu University                         Shtator 2004 - 2009 - Tashi                            Adresa e univestitetit: Durres
Deg: Informatike


Shkolla e mesme:
Sami Frashëri                                        Shtator 1983 - Qershor 1988
Adresa:Tiran
ë                                                                                                                                  Dega: Gjimnaz
Kualifikimit: Diplomë


Shkolla fillore:
Gjergj Fishta                                                                Shtator 1986 – Qershor 1993 Adresa:Tirane                                                                                                                                      10 dhe 9                                                                                                                                   Studimet:Matematikë, Biologji, Gjeografi, Histori, Fizikë, Kimi, etj.


Hobi dhe Interesat

M
ë pelqen të dëgjoj muzikë të mësuarit për të përdorur kompjuterin, duke lexuar romane, udhëtimet, pazari dhe njohja me njerez te rinjë dhe duke dalë me familjen dhe miqtë.

Referenca:
Kemi nese kerkohen.

 

 

 

Nga: Meriman Braha ©www.merbraha.com

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

5.00
Powered by www.merbraha.com v4.7