Hyrje | Opinion | Skënder Jashari: Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Skënder Jashari: Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Skënder Jashari: Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Gjergj Kastrioti është Dielli im, Dielli i Kombit dhe Atdheut tim-mos ma mbulo kurrë më me lecka islame o ju Hamza Kastriota!

Nga Skënder Jashari

Sot në Kujtim të  Betejës  ndër më të Lavdishme  të Kombit tonë,  Betejës së Albulenës ( 2 shtator 1457), ku u  vranë  mbi 15.000 deri në 30.000 pushtues Osman, dhe u kapën robë edhe 15.000 të tjerë, mes tyre edhe  tradhtari Hamza Kastrioti!

Më shumë se kurrë,  mësimet  e kësaj Beteje  Famëmadhe,  duhet sot t’i Zbatojmë!

Më 1 shtator 2017, pushtuesi osmano-sllave, na  hyri deri në Tiranë( siç hyri deri afër Mamurrasit në  Betejën e  Albulenës), e përbërë nga  më pak se 5000 ”zuzarë”! Derisa sot, më 2 shtator në kujtim të Gjergj Kastriotit, t’i shporrim nga Arbëria jonë, edhe  këto mbetje shqipfolësish-  le ta  fitojmë  Betejën  e Sotme të Albulenës( 2 shtator 2017)!

Me krenari që jam Shqipëtar, jam ushtar i Gjergj Kastriotit, kujtoj Betejën e  Albulenës!

Islami si në shekullin XIV, erdhi në  Ballkan, përmes   Perandorisë Osmane në  koalicion me dy princët serbë, duke luftu kundër  Princit tonë Arbërorë! Aleanca islamiko-ruse edhe më fortë  e forcuar me rastin e rënijes së Konstantinopojës, në maj 1453!

Edhe sot,  e shohim të njejtën  dukuri! Përhapjen  e “ islamit  terrorist”( jo vetëm islamit ekstremist-radikal, sepse  shihet  qartë  që bëhet  thirrje për akte konkrete terroriste),  filloi në vitet  1990, në Trojet  e  pushtuara  Shqipëtarë,  kryesuar nga  Agjenturat  e Serbisë të mbështetura nga Sulltani i vetëshpallur Erdogan!   Hoxhallarët  janë  shërbëtor të Shërbimeve sekrete  serbe,  nga viti 1990 deri më sot,  shumica e të  cilëve kanë këto karakteristika: rrjedhin nga  familje pa traditë dhe kulturë të pastër Shqipëtare; kanë gjak të përzier me kombet  tjera si serb, boshnjak, maqedon, malazez, goran, turq; familjarët  e tyre i kanë  patur  shërbëtor të regjimeve  okupuese; familjarët dhe ata vetë kurrë  s’kanë  qenë zë për Kombin tonë dhe as  nuk ishin pjesëmarrës në  Luftrat Çlirimtare Shqipëtare  e as në  Lëvizjet Paqësore për Liri të  Trojeve  tona; janë servile për nga karakteri; shumica kanë  precedente kriminale  ordinere; financohen  nga burime    dyshimta si nga Serbia  e veçmas nga  fondet  e Organizatave  terroriste islamike( që mjetet-fondet e tyre  alokohen përmes  agjenturave të Serbisë!). Pra shkurt e shqip, janë  tradhëtar dhe familje  tradhëtarësh të Kombit tonë- siç bënë edhe  Tradhëtarët  në Kohën e  Gjergj Kastriotit ( shih Mësimi 1- më poshtë!)!

Më 1 shtator 2017, ditën   e fillimit të Shkollës, të Dijes dhe Ditë  e Shpëtimit tonë  Kombëtar( të ardhur prej  Shkollës, në Kohën e  Rilindasve tonë),  ne  shohim  mes   Kryeqyetit të  Shtetit  Amë, gjënë  më të  ndyrë, që na prek dhe fyen  dinjitetin  tonë  Kombëtar Shqipëtar!  Të ngarkuar hoxhallarë nga  qarqet  Antishqipëtare  sllave, turke, arabe dhe ruse, si dikur i ngarkonte  tradhëtarët edhe  Sulltan  Mehmeti II, për ta shkretu Arbërinë tonë, sot këta  hoxhallarë tentuan ta hijëzojnë Rrezen e  Dritës së Shpirtit të Gjergj Kastriotit për Gjithë Njerëzimin dhe veçmas për Kombin tonë! Lumi ju që  e keni kuptu, se Dielli i Shqipes nuk mbulohet me Hixhab, perçe e  leckë islamike,  e që jeni pendu për Tradhëtinë  që dje keni bë-merrni mësim nga  Mojsi Golemi, kthehuni në Rrugën  e Dritës së Kombit tonë( Mësimi 2)! Mjeri  ai nga  ju, që ende  qëndroni në  këtë  Tradhëti,  që e bëtë  dje. Mos  harroni ju, që  Perandoria Osmane- Islami, Serbia dhe sllavët tjerë të Ballkanit, Rusia etj etj,  vërshuan  qindra e mijëra herë mbi Atdheun tonë, me luftë gjithëherë  të turpëruar nga ne janë  nda! Shumë tradhëtarë  si ju,  kanë  tradhëtu Bijtë  e Bijat më të mirë  të Kombit tonë, por kurrë Fundin e Gëzuar nuk e  keni patur- edhe Hamza Kastrioti si ju bëri,  Perandoria  Osmane  e la të vdes si lypsar(  shih mësimi 6), derisa  Kombi jonë  e quan Tradhëtarë( shih mësimi 3)!

Shqipëtarët  gjithmonë, kemi  duruar shumë, por  durimi  kur ka  mbaru, grushti yn, ka  rrëzu-lëkund edhe  Perandori!  Ne për Bujarinë  që kemi,  u falim  këtë  Tradhëti, por kurrë jo ta përsërisni- Gjergj Kastrioti  na mësoi t’i falim Tradhëtarët! Në Motin e  Kastriotit, ushtria  e tij me pak luftarë mposhti Perandorinë  Osmane, e  pak vite më parë Ushtritë  Tona Çlirimtare të Kosovës; të Preshevës Bujanovcit dhe Medvegjës;  Kombëtare( në Iliridë), mposhtën Jugosllavinë-Serbinë dhe sllavët! Mos i premtoni o shqipfolës  armiqëve  të dikurshëm( Turqëve, sllavëve, rusëve, arabëve) që me veprime të tila mund ta mposhtni Identitetin Tonë  Kombëtar Shqipëtarë-merrni mësim nga  përfundimet  e tradhëtarëve( mësimi 2 ,3 dhe 6)! Ne Shqipëtarët, juve  o shqipfolës, ua njohim edhe  të vdekurit, edhe të gjallët,  edhe dëshirat edhe  qëllimet tuaja, andaj e dijmë  sesi do ju trajtojmë!- ne  kemi  Porosinë  e Gjergj Kastriotit, që na e  dha në Mësimin 4.

Dje në Betejë të Albulenës ishit 40.000 ushtar Osman, dhe gjithsej 80.000 ushtar Osman të  shpërndarë në Arbëri, sot ne Shqipëtarët  jemi 20.000 milion në mbarë  botën! Kishim me Gjergj Kastriotin 20.000 ushtar  në gjithë  Arbërinë  e  më pak se 7.000 ushtar në  Betejë  të Albulenës! Sot  jemi  Zot, për ju në Tokë! Kjo është  Beteja  e Sotme  e Albulenës,  betejë  Apokaliptike për mbetjet  shqipfolëse  në Atdheun tonë! Sado që Serbia, Rusia, Turqia, Arabia ju  ndërsen, financon,  organizon, ne  do ju  luftojmë  edhe më  me efikasitet sesa në Kohën  e Shentit tonë Gjergj Kastriotit-merrni mësim nga  Mësimi 5!

Rikujtim i Betejës  së Albulenës, ndër më të Famshmet  në Historinë  tonë Kombëtare!

(Mësimi 1.) Pas Betejës së Beratit 1455,  disa  fisnikë Shqipëtar u lëkundën duke  kalu në anën  e osmanëve, siç ishte Moisi Golemi( Arianiti) dhe Hamza Kastrioti! Tradhëtarët ishin edhe  nga familja e  afërme  e Gjergj Kastriotit, si  djali i motrës së tij-Gjergj Stres Balsha,  e kulmoi me   nipin e  tij Hamza Kastriotin.

(Mësimi 2.) Sulltan Mehmeti II, në fund të pranverës 1456, e ngarkoi Moisi Golemin, ku në  Betejën  e  Oronikut( pranë  Ohrit) u ndeshën, ku tmerrësisht humbi nga  ushtria e Gjergj Kastriotit!

(Mësimi 3.) Pasi Sulltan Mehmeti II, u  çliru nga  luftimet   me hungarezët, iu  drejtu Shqipërisë madje  i nxitur nga premtimi i Hamza Kastriotit, se me një ushtri të fuqishme  do mposhtej Skenderbeu! Në korrik 1457 nën  komandën  e Isa bej Evrenozit( i shoqëruar edhe nga Hamza Kastrioti), me rreth 80.000 ushtar,  vërshojnë mbi Shqipëri.

(Mësimi 4.) Skenderbeu, shkaku që  e  dinte që  Hamza Kastrioti, njihte shumë mirë  ushtrinë Shqipëtare dhe artin e saj luftarak,  aplikoi taktikën  krejtësisht të re,  pas disa betejash  jo të rëndësishme,  shpërndau ushtrinë  shqipëtare, duke ia  dhënë përshtypjen  forcave  osmane   gjoja në shpërbërje të  ushtrisë  së Skenderbeut.

(Mësimi 5.) Më 2 shtator 1457, rreth 40.000 ushtar turq, pushonin në fushën e  Ujëbardhës( Albulenës) afër Mamurrasit. Ishte  pasdite, ku ushtarët Osman bënin  gjumin e mesditës, pa armë, pa kuaj të shaluar, kur u zgjuan  nga  zhurma  e tmerrshme, kur kalorsit  Shqipëtarë i vinin  stuhi nga perëndimi derisa  këmbësorët  Shqipëtar korrnin koka ushtarësh turq në qendër të kampit Osman! Në betejë  u vranë  varësisht nga  burimet historike  nga 15.000 mijë deri në 30.000 mijë turq, dhe u kapën  robë  rreth 15.000 ushtar turq mes tyre edhe Hamza Kastrioti. Të lumtur ishin ata ushtar turq që mund të  arrinin të iknin gjallë në drejtim të Tiranës për  në Elbasan! Beteja që  zgjati as  dy orë,  e nami e jehona e saj  u përhap  kudo në  botë si rrufe, :” një grusht  ushtarësh  me Skenderbeun, thyen  ushtritë  e pambarim të osmanëve”!

(Mësimi 6.) Hamza Kastrioti u dërgu në burg të Napolit, e  që më pas u fal,  por që shkoi në  Perandorinë Osmane, e  që vdiq  si lypës  në vitin 1460.

KURRË MË NUK LEJOJMË QË SHQIPFOLËS TË BËJNË  AKTE TË TILLA,T’A MBULOJNË  PËRMENDOREN  E  DIELLIT TONË( GJERGJ KASTRIOTIT)- PARA TIJ MUND TË  PËRKULEN PËR T’I KËRKU FALJE  PËR TRADHËTINË  E TYRE( siç bënë edhe  tradhëtarët në Mësimin 2 dhe 3)!

Ne jemi prirë në Luftra, në Paqe, në Jetë dhe Vdekje,    çdo nismë, me  Figurën Emblematike dhe Gjenetike  të Kombit tonë- Gjergj Kastriotin! Nuk kemi asnjë  rast, që  Një Shqipëtar i Penës dhe i Pushkës, që mos të krenohet  me  Gjergj Kastriotin!

E ju!!!

Skender Jashari  i burgosur politik nga  EULEX, për   rastet  e sulmeve kundër policisë dhe xhandarmërisë  së Serbisë në  Dobrosin komuna e Bujanocit. Ky shkrim është  pjesë e  marrur nga  punimi i bërë  gjatë  qëndrimit në  burgimin politik!

Master drejtimi juridiko-penal dhe studime joformale ushtarake.

google_ad_client = "ca-pub-1126227037357795"; google_ad_slot = "8712875773"; google_ad_width = 970; google_ad_height = 90;

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

0
Powered by www.merbraha.com v4.7