Hyrje | Opinion

Opinion

Elvi Sidheri: Përçartje (të qëllimshme?!) gjuhësore

Përçartje (të qëllimshme?!) gjuhësore Nga Elvi Sidheri Pse u zgjodh kjo tematikë për ta nisur Vitin e Ri? A nuk kish të tjera tematika më ...

Gani Mehmetaj: Lezha, qyteti i ëndrrave fëmijërore

Lezha, qyteti i ëndrrave fëmijërore Nga Gani Mehmetaj Kur e mësova në klasën e pestë të shkollës fillore nga arsimtari i gjeografisë se Drini ...

Frank Shkreli: Veprim i pabesë i Shqipërisë

VEPRIM I PABESË: SHQIPËRIA DHE VOTA NË ASAMBLENË E KOMBEVE TË BASHKUARA Nga Frank Shkreli Asambleja e Përgjithshme e Organizatës së Kombeve të Bashkuara votoi këtë javë ... me shume

Nikë Gashaj: Çrregullime në diplomacinë shqiptare!

ÇRREGULLIME NË DIPLOMACINË SHQIPTARE! Nga Nikë Gashaj, Politolog Opinioni publik nëpërmjet të mjeteve të informimit (p.sh. portalet: ulqini/online, malesia.org, etj.) u njoftua se në Asamblenë e Përgjithshme ... me shume

Elvi Sidheri: Furtuna në gotën e ujit të Lindjes së Mesme

Furtuna në gotën e ujit të Lindjes së Mesme Nga Elvi Sidheri Duke dashur që pikësëpari t’u bëjmë të ditur atyrë që akoma nuk e dinë se ... me shume

Shpirti i Skenderbeut duhet të jetoj edhe sot në zemrat e Preshevarëve

  Shpirti i skenderbeut duhet të jetoj edhe sot në zemrat  e Preshevarëve, që të kemi sekretin e lumturisë që është liria dhe vetë sekreti i ... me shume

Vangjush Saro: 'Shitja' e Shqipërisë

“Shitja” e Shqipërisë Nga Vangjush Saro E di që përpara çdolloj radhe a opinioni, si qytetar dhe si shkrimtar, më së pari do të duhej të uroja ... me shume

Frank Shkreli: Shqipëria, drejt lindjes apo perëndimit?

SHQIPËRIA: DREJTË LINDJES APO PERËNDIMIT? Nga Frank Shkreli Në takimin e nivelit të lartë për Ballkanin Perëndimor organizuar nga “Miqtë e Europës” në Bruksel këtë javë, Kryeministri ... me shume

Mërgim Korça: Vendosja e komunizmit në Shqipërí

Vendosja e komunizmit në Shqipërí Fakte si edhe konsiderata. (Bisedë televizive) Hartuar nga Mërgim Korça Konsiderata  rreth  vendosjes komunizmit në shqipëri. K u s h t e t  s I  e d h e  P ... me shume

Fritz Radovani: Atdhetari Luigj Gurakuqi

Nga Fritz RADOVANI: PO  MOS  T’ ISHTE  NJI’ KY  BURRË, KURR  N’ SHQIPNI  S’ U NGRIT  FLAMUR ! 105 VJETORI I NGRITJES SË FLAMURIT NË VLONË... ■ATDHETARI LUIGJ GURAKUQI ... me shume

Keka: Rëndësia e 28 Nëntorit 1443 për shqiptarët sot

Rëndësia e 28 Nëntorit 1443 për shqiptarët sot Nga Gjon KEKA Kur jemi në ditët e shenjta të nëntorit, gjithmonë kujtojm djersën e përgjakur të paraardhësve tanë ... me shume

Entela Binjaku: Si na gjeti ky 25 nëntor?!

Si na gjeti ky 25 nëntor?! Nga Entela Binjaku Prej disa vitesh Shqipëria i është bashkuar fushatës 16 ditore  kundër dhunës me bazë gjinore. Megjithëse gjatë kësaj ... me shume

Elvi Sidheri: Detaje (turke)

Detaje (turke) Nga Elvi Sidheri Të them të drejtën nuk e kam idenë, pavarësisht njëfarë njohje jo edhe aq të përciptë të gjuhës turke, se si i ... me shume

Entela Binjaku: Shqetësime të reja në kulturën e komunikimit

Shqetësime të reja në kulturën e komunikimit Nga Entela Binjaku Në fillimet tona të lëvrimit të platformave online  nuk e kishim menduar se do të vinte dhe ... me shume

Ajshe Leka: Nuk ekziston vetëm një mënyrë për të ndihmuar gratë në luftën kundër kancerit

Muaji ndërkombëtar i luftës kundër kancerit Nuk ekziston vetëm një mënyrë për të ndihmuar gratë në luftën kundër kancerit NGA AJSHE LEKA Në punën time si  punëtore shëndetësore, ... me shume

Vangjush Saro: Simbolika e shkollave shqipe në diasporë

Simbolika e shkollave shqipe në diasporë Nga Vangjush Saro Ndër mësimet më të vlefshme të Historisë së Shqipërisë, për të gjithë ne, mbetet përpjekja e madhe e ... me shume

Frank Shkreli: Nobelistja gjermane troç serbëve

NOBELISTJA GJERMANE UA THOTË TROÇ SERBËVE NË BEOGRAD Nga Frank Shkreli Në fillim të tetorit, kam shkruar një artikull modest, ndërsa shpreha disa mendime ndaj mos reagimit ... me shume

Elvi Sidheri: Historia e monsinjor Vladimir Gjikës, botëpërshkuesit të madh apostolik shqiptar

Historia e monsinjor Vladimir Gjikës, botëpërshkuesit të madh apostolik shqiptar Nga Elvi Sidheri Këto ditë, sipas rregullit të pashkruar që “jo rastësisht ndodh rastësia” (Non a caso ... me shume

Frank Shkreli: Vritet gazetarja e anti-korrupsionit

“SITUATA ËSHTË DËSHPËRUESE” – VRITET GAZETARJA E ANTI-KORRUPSIONIT Nga Frank Shkreli ”Hajdutët janë kudo. Situata është dëshpëruese”.  Këto ishin fjalët e fundit të gazetares së vrarë malteze, ... me shume

Azgan Haklaj: Gjergj Kastrioti - Skenderbeu, Moisiu ynë

Gjergj Kastrioti - Skenderbeu, Moisiu ynë Nga Azgan Haklaj Arbërorët e quanin Kryezot. Papët e Romës e emertuan Atlet i Krishtërimit. Studiuesit e artit ushtarak e kanë vendosur në ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 398 | Treguar: 81 - 100
Powered by www.merbraha.com v4.7