Hyrje | Opinion

Opinion

Xhelal Zejneli: Kosova përballë destruksionit serb

KOSOVA PËRBALLË DESTRUKSIONIT SERB Nga Xhelal Zejneli Uashingtoni dhe Berlini duhet të kërkojnë nga Beogradi: - ta shlyejë Kosovën nga kushtetuta e Serbisë; - të mos ...

Gani Mehmetaj: Shkolla arabe në katundin shqiptar!

Shkolla arabe në katundin shqiptar! Ndërkaq, në Fushën e Ulqinit, Turqia po e ndërton medresenë e vajzave sllave myslimane për të ndryshuar strukturën ...

Frank Shkreli: Të ndarë dhe të përçarë?!

TË NDARË DHE TË PËRÇARË?! Nga Frank Shkreli Ditët e fundit është ndezur debati në Shqipëri dhe në Kosovë në lidhje me deklaratat që bëri Kryeministri i ... me shume

Shefik Shkodra: Gjuha shqipe e terrorizuar

GJUHA SHQIPE E TERRORIZUAR NGA SHEFIK SHKODRA Si shumë punë të tjera edhe Gjuha shqipe po prishet, fajtorë jemi vetë. Sa shumë personalitete kanë sakrifikuar për gjuhën, këtë ... me shume

Mërgim Korça: Replikë Prof. Nasho Jorgaqit

Ju puth duart me ndér si biri t’atit Nga Mërgim Korça Kësisoji e mbyll letrën e tij tek i drejtohet Atë Gjergj Fishtësprofesor Eqrem Çabej, (dokument i cili ... me shume

Reshat Kripa: Gjenocidi komunist në Shqipëri

Genocidi komunist në Shqipëri Nga Reshat Kripa Sot në Shqipëri po bëhet një debat i madh nëse ka patur apo jo genocid. Një pjesë e të ashtuquajturëve ... me shume

Ilir Çumani: Kopshtarët e (pa)drejtësisë

A DUHET VETTING PËR “KOPSHTARËT” E (PA)DREJTËSISË...!? NGA ILIR ÇUMANI Korrupsioni është një plagë e madhe, me rrënjë shumë të thella që shfaqet në çdo sistem, veçanërisht në ... me shume

Entela Binjaku: Vetëvrasja dukuria që duhet të na shqetësojë

Vetëvrasja dukuria që duhet të na shqetësojë... Nga Entela Binjaku Vetëvrasja, një ndër dukuritë e sociologjisë bashkëkohore është e pranishme dhe në rritje në shoqërinë tonë. Ajo ... me shume

Elvi Sidheri: Shenjtërim

Shenjtërim Nga Elvi Sidheri Është ndër ato ditë që mënjanë që shenjohet nga një ngjarje e hyjshme si “Shenjtërimi”, faktikisht edhe në vetvete shenjtërohet katërcipërisht, sikur të ishte ... me shume

Entela Binjaku: Divorcet në shoqërinë shqiptare

Divorcet në shoqërinë shqiptare... Nga Entela Binjaku Stina e verës dhe rituali i dasmave janë tashmë një simbiozë në shoqërinë tonë. Në kushtet kur  një e treta ... me shume

Bajram Canameti: Nënë Tereza, Perëndesha e Dashurisë

Shenjtorja Nënë Tereza, Perëndesha e Dashurisë Nga Bajram Canameti Një planet i ndritshëm po i shtohet qiellit. Në vallen e shenjtorëve rreshtohet Nanë Tereza, gruaja më e ... me shume

Elvi Sidheri: Majlinda

Majlinda Nga Elvi Sidheri Të lindësh në muajin maj, zakonisht është fat; sidomos në rajone ku dimri është pakëz më i ashpër, bora më jetëgjatë, acari tepër ... me shume

Gjon Keka: Renegatët

Renegatët Nga Gjon KEKA Renegati është një atëdhemohues, ose një që ka heq dorë nga identiteti i tij dhe i është bashkuar një pushtuesi, sistemi tjetër apo ... me shume

Gani Mehmetaj: Kush e djallëzon Shqipërinë etnike

Kush e djallëzon Shqipërinë etnike Dy shtetet shqiptare i bëmë me ndihmën e Perëndimit (të parin Austro-Hungaria, të dytin SHBA-ja), territoret e humbura në luftërat Ballkanike ... me shume

Ilir Çumani: Mbështillu në duart e tij

THUAJA ZOTIT, PASTAJ MBËSHTILLU NGROHTË NË DUART E TIJ DHE FLI I QETË...! NGA ILIR ÇUMANI Janë me qindra e mijëra bashkëmoshatarë miturakë të pafajshëm si Arditi ... me shume

Kripa: A ka të djathtë dhe të majtë në Shqipëri?

A ka të djathtë dhe të majtë në Shqipëri? Nga Reshat Kripa Kjo pyetje sot mbulon faqet kryesore të mediave shqiptare të shkruara dhe atyre vizive. Vazhdon ... me shume

Gani Qarri: Ekzaltimi i deladashëve

Ekzaltimi i deladashëve Nga Gani Qarri Vetëm brenda 72 orësh, “sulltan” Erdogani, përjashtoi nga puna mbi 50 mijë veta në mesin e të cilëve edhe 15 mijë ... me shume

Gani Mehmetaj: Pse i bëjmë yje urrejtësit e shqiptarëve?

Pse i bëjmë yje urrejtësit e shqiptarëve? Nga Gani MEHMETAJ Asnjëherë nuk e kam kuptuar pse televizionet publike e private në Kosovë e në Shqipëri i ftojnë ... me shume

Gani Mehmetaj: Jeniçerët e Erdoganit

Jeniçerët e Erdoganit Forca më e madhe goditëse në Kosovë janë jeniçerët e Erdoganit. Këtë fakt e di edhe shërbimi i fshehtë, e di policia, por ... me shume

Frank Shkreli: Nderi dhe identiteti i kombit në shitje

NDERI DHE IDENTITETI I KOMBIT SHQIPTAR NË SHITJE Nga Frank Shkreli I nderuar lexues, nëqoftse gjëndesh në pushimet verore dhe nuk ke ndjekur lajmet e ditëve të ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 299 | Treguar: 101 - 120
Powered by www.merbraha.com v4.7