Hyrje | Opinion

Opinion

Elvi Sidheri: Let the Trump begin

Let the Trump begin Nga Elvi Sidheri Të mësuar siç jemi, të jetojmë në një botë mirëmenduesish, politikisht korrektësh, pafytyrësie politike dhe jo vetëm, ...

Elvi Sidheri: Martirë

Martirë Nga Elvi Sidheri Në ditët dhe kohët e sotme jemi, do pranuar kjo, dëshmitarë të një inflacioni pafund që ka shpënë drejt një ...

Gani Mehmetaj: Gjergj Fishta e ka vendin në Kosovë

Gjergj Fishta e ka vendin në Kosovë Asnjë poet shqiptar në territoret etnike nuk është kënduar më shumë se sa Gjergj Fishta, atëherë kur përpiqeshim të ... me shume

Fahri Xharra: Vërtetë jemi të varfër por jo edhe aq sa të shesim Valbonën!

“Parqet kombëtare janë deklaruar të mbrojtura për të ruajtur zonat e tyre kulturore dhe proceset ekologjike; fakti që Valbona është caktuar në një prej kategorive ... me shume

Frank Shkreli: Pajtimi kombëtar!

PAJTIMI KOMBËTAR! Nga Frank Shkreli Ende nuk kanë pushuar debatet dhe komentet në lidhje me deklaratat e vizitës së fundit të Kryeministrit të Shqipërisë, Z.  Edi Rama ... me shume

Xhelal Zejneli: Kosova përballë destruksionit serb

KOSOVA PËRBALLË DESTRUKSIONIT SERB Nga Xhelal Zejneli Uashingtoni dhe Berlini duhet të kërkojnë nga Beogradi: - ta shlyejë Kosovën nga kushtetuta e Serbisë; - të mos veprojë në skenën ... me shume

Gani Mehmetaj: Shkolla arabe në katundin shqiptar!

Shkolla arabe në katundin shqiptar! Ndërkaq, në Fushën e Ulqinit, Turqia po e ndërton medresenë e vajzave sllave myslimane për të ndryshuar strukturën etnike shqiptare të ... me shume

Frank Shkreli: Të ndarë dhe të përçarë?!

TË NDARË DHE TË PËRÇARË?! Nga Frank Shkreli Ditët e fundit është ndezur debati në Shqipëri dhe në Kosovë në lidhje me deklaratat që bëri Kryeministri i ... me shume

Shefik Shkodra: Gjuha shqipe e terrorizuar

GJUHA SHQIPE E TERRORIZUAR NGA SHEFIK SHKODRA Si shumë punë të tjera edhe Gjuha shqipe po prishet, fajtorë jemi vetë. Sa shumë personalitete kanë sakrifikuar për gjuhën, këtë ... me shume

Mërgim Korça: Replikë Prof. Nasho Jorgaqit

Ju puth duart me ndér si biri t’atit Nga Mërgim Korça Kësisoji e mbyll letrën e tij tek i drejtohet Atë Gjergj Fishtësprofesor Eqrem Çabej, (dokument i cili ... me shume

Reshat Kripa: Gjenocidi komunist në Shqipëri

Genocidi komunist në Shqipëri Nga Reshat Kripa Sot në Shqipëri po bëhet një debat i madh nëse ka patur apo jo genocid. Një pjesë e të ashtuquajturëve ... me shume

Ilir Çumani: Kopshtarët e (pa)drejtësisë

A DUHET VETTING PËR “KOPSHTARËT” E (PA)DREJTËSISË...!? NGA ILIR ÇUMANI Korrupsioni është një plagë e madhe, me rrënjë shumë të thella që shfaqet në çdo sistem, veçanërisht në ... me shume

Entela Binjaku: Vetëvrasja dukuria që duhet të na shqetësojë

Vetëvrasja dukuria që duhet të na shqetësojë... Nga Entela Binjaku Vetëvrasja, një ndër dukuritë e sociologjisë bashkëkohore është e pranishme dhe në rritje në shoqërinë tonë. Ajo ... me shume

Elvi Sidheri: Shenjtërim

Shenjtërim Nga Elvi Sidheri Është ndër ato ditë që mënjanë që shenjohet nga një ngjarje e hyjshme si “Shenjtërimi”, faktikisht edhe në vetvete shenjtërohet katërcipërisht, sikur të ishte ... me shume

Entela Binjaku: Divorcet në shoqërinë shqiptare

Divorcet në shoqërinë shqiptare... Nga Entela Binjaku Stina e verës dhe rituali i dasmave janë tashmë një simbiozë në shoqërinë tonë. Në kushtet kur  një e treta ... me shume

Bajram Canameti: Nënë Tereza, Perëndesha e Dashurisë

Shenjtorja Nënë Tereza, Perëndesha e Dashurisë Nga Bajram Canameti Një planet i ndritshëm po i shtohet qiellit. Në vallen e shenjtorëve rreshtohet Nanë Tereza, gruaja më e ... me shume

Elvi Sidheri: Majlinda

Majlinda Nga Elvi Sidheri Të lindësh në muajin maj, zakonisht është fat; sidomos në rajone ku dimri është pakëz më i ashpër, bora më jetëgjatë, acari tepër ... me shume

Gjon Keka: Renegatët

Renegatët Nga Gjon KEKA Renegati është një atëdhemohues, ose një që ka heq dorë nga identiteti i tij dhe i është bashkuar një pushtuesi, sistemi tjetër apo ... me shume

Gani Mehmetaj: Kush e djallëzon Shqipërinë etnike

Kush e djallëzon Shqipërinë etnike Dy shtetet shqiptare i bëmë me ndihmën e Perëndimit (të parin Austro-Hungaria, të dytin SHBA-ja), territoret e humbura në luftërat Ballkanike ... me shume

Ilir Çumani: Mbështillu në duart e tij

THUAJA ZOTIT, PASTAJ MBËSHTILLU NGROHTË NË DUART E TIJ DHE FLI I QETË...! NGA ILIR ÇUMANI Janë me qindra e mijëra bashkëmoshatarë miturakë të pafajshëm si Arditi ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 344 | Treguar: 141 - 160
Powered by www.merbraha.com v4.7