Hyrje | Opinion

Opinion

Elvi Sidheri: 2015 - një vit i trishtë për të majtën ndërkombëtare

2015; një vit i trishtë për të majtën ndërkombëtare Nga Elvi Sidheri Si vjen fundi i vitit, si zakonisht ofrohet mundësia më e përshtatshme ...

Kalosh Çeliku: Përgëzime Universitetit ''Nënë Tereza''

Gëzuar Vitin e Ri Historik Shqiptar 2016 PËRGËZIME UNIVERSITETIT “NËNË TEREZA” NË SHKUP NGA KALOSH ÇELIKU E pabesueshme, gjithë këto njerëz të mençur me tirqi ...

Elvi Sidheri: Nënë Tereza, shenjtorja jonë

Nënë Tereza, shenjtorja jonë Nga Elvi Sidheri Lajmi se pikërisht në ditën e datëlindjes së tij të 79-ë, pra më 17 dhjetor, Papa Françesku, i ka dhënë ... me shume

Idriz Zeqiraj: Parlamenti i Kosovës - blegërimë delesh

PARLAMENTI I KOSOVËS - BLEGËRIMË DELESH NGA IDRIZ ZEQIRAJ Kundërshtia e dy Marrëveshjeve fatale për Kosovën, sheshoi kotësinë e një Kuvendi, që, kinse, përfaqëson interesat e popullit, ... me shume

Elvi Sidheri: Dhjetor historik

Dhjetor historik Nga Elvi Sidheri Tashmë, si kemi arritur në datën 10 dhjetor, ndërkohë që festat e fundvitit afrohen gjithnjë e më tepër, 8 dhjetorin e “lirisë ... me shume

Blendi Fevziu: A mund të quhet ky Shtet?!

A mund të quhet ky Shtet?! Nga Blendi Fevziu Rrija i magjepsur para tij. E vështroja me vëmendje ndërsa me një ton të pandryshueshëm dhe vetironi të ... me shume

Fritz Radovani: Ja pse u dekorue Shyqyri Qoku

JA PSE U DEKORUE SHYQYRI QOKU: 41 VJET  QË  E  KA  SHKYE  PER  GJYMTYRËSH... Në 70 vjetorin e permbytjes së Shqipnisë... Nga Fritz RADOVANI Edhe kjo veper kriminale ka ... me shume

Avzi Mustafa: Noli dhe shqiptarët e Ukrainës

Në 50-vjetorin e vdekjes së Nolit NOLI DHE SHQIPTARËT E UKRAINËS NGA AVZI MUSTAFA Noli një intelekt i çuditshëm që lë gjurmë të pashlyeshme në historinë dhe kulturën tonë. Më ... me shume

Entela Binjaku: Jo urrejtes dhe larg dhunës

Jo urrejtes dhe larg dhunës... Nga Entela Binjaku Konflikti në shoqërinë tonë është  koncept i njohur, megjithatë në parimet e sociologjisë  thuhet  se “në cdo gjetje ke ... me shume

Keka: 28 nëntori dhe njohja e rrugës së Kastriotit

28 nëntori dhe njohja e rrugës së Kastriotit Nga Gjon Keka 28 nëntori është jo vetëm një ditë vendimtare, një akt i lirisë dhe pavarësisë, por është ... me shume

Dedë Preqi: Terrorizmi një çmendje e njerëzimit

TERRORIZMI NJË Ç’MENDJE E NJERËZIMIT Nga Dedë Preqi Përveç deformimit, që është rezulltat i lirimit të papritur shpirtëror, ekzistojnë edhe disa eksperienca tjera që e kërcnon dhe ... me shume

Elvi Sidheri: Panairi i librit i Tiranës; një mundësi më tepër për të gjetur librin e duhur

Panairi i librit i Tiranës; një mundësi më tepër për të gjetur librin e duhur për secilin nga ne Nga Elvi Sidheri Më datë 11 nëntor, ashtu ... me shume

Fahri Xharra: Nikoliqi “pajtohet “ me shqiptarët

Nikoliqi  “pajtohet “ me shqiptarët: Historia e Kosovës  është 50 vjeçare ! Nga Fahri Xharra E shihni ju , burra të botës që i madh e vogël ... me shume

Ndue Dedaj: Mitrovicë, krushqit janë të ngrirë

MITROVICË, KRUSHQIT JANË TË NGRIRË NGA NDUE DEDAJ Ditët e fundit të tetorit udhëtuam drejt Mitrovicës, për të parë me sytë tanë atë që dihet nga të ... me shume

Frank Shkreli: Ambasadori amerikan në burgun e Spaçit

REFLEKTIM MBI VIZITËN E AMBASADORIT AMERIKAN NË BURGUN E SPAÇIT Nga Frank Shkreli Fjala është për një vizitë simbolike por tepër domethënse që ambasadori amerikan në Shqipëri, ... me shume

Zeqiraj: Shfrytëzimi i pozitës nga Hashimi, skandaloz

SHPËRDORIMI FATAL I POZITËS NGA HASHIMI, ËSHTË SKANDALOZ NGA IDRIZ ZEQIRAJ Përcaktimi strikt kufitar në mes dy shteteve, qofshin ato edhe mike, ka shumë rëndësi për të sotmen ... me shume

Frank Shkreli: Sulmi ndaj shtypit në Shqipëri dhe Turqi

SULME TË ASHPËRA NDAJ LIRISË SË SHTYPIT Rasti i Turqisë dhe i Shqipërisë Nga Frank Shkreli Artikulli 19 i Deklaratës Universale mbi të Drejtat e Njeriut  përcakton se, ... me shume

Adil Fetahu: Serbia vuan nga paranoja e konspiracionit

SERBIA VUAN NGA PARANOJA E KONSPIRACIONIT Shkruan: Adil FETAHU Paranoja është fenomen që i përket mendjes së njeriut, qoftë të një individi,  apo një shoqërie,  grupi shoqëror, ... me shume

Fritz Radovani: Tregojnë “Çinarët”...

TREGOJNË  “ÇINARËT”... Në 15 vjetorin e vdekjes së At Konrrad Gjolaj O.F.M. Nga Fritz RADOVANI ■Dy Çinarët e Varrezave të Rrëmajit me emnin e tyne të vjeter Çinarët ... me shume

Elvi Sidheri: Ra ky Nobel dhe s’u pamë

Ra ky Nobel dhe s’u pamë Nga Elvi Sidheri Pak ditë më parë, qëlloi edhe këtë vit që t’i vinte koha shpalljes së çmimit Nobel në disa ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 284 | Treguar: 161 - 180
Powered by www.merbraha.com v4.7