Hyrje | Reportazh

Reportazh

Ylli S.Hoxhaj:Kur shkruan si Kont...

    Ylli S.Hoxhaj:Kur shkruan si Kont...                                                         ( Shënime nga leximi i romanit të Koço Kostës “ Nata e ...

Edlira Xhemo: Obskurantizmi egoist verio-epirot versus altruizmit vellazeror shqipetar

OBSKURANTIZMI EGOIST VORIO-EPIROT VERSUS ALTRUIZMIT VELLAZEROR SHQIPETAR   Nga Edlira Xhemo   Skicofrenia kanibale jo-humane e ushtareve dhe aktivisteve ...

Misioni sekret i nendeteseve shqiptare ne 1968-en

Një prej udhëtimeve më të bujshme të nëndetëseve shqiptare është ajo në detin Mesdhe, në vitin 1968. Kasem Spahiu është një prej ... me shume

Kastriot Frashëri:Me rastin e 45 vjetorit të vdekjes Fan S. Nolit

In Memorian Përshëndetje Imzot Fan S. Noli !  (Me rastin e 45 vjetorit të vdekjes)    Përshëndetje Imzot! Pothuajse u bënë dy dekada Hirësia Juaj, ... me shume

Ja cili është plani për Shqipërinë e madhe

George Tenet, James Belushi, Joseph Diogardi, po japin para për Shqipërinë Pravda: Shqipëria po pretendon të jetë gati “gjysma” e Evropës Ky artikull ... me shume

Lukë Kaçaj dhe palltoja e Moskës

Shënime nga udhëtimet në memorie, IV. Takimet surreale me Lukë Kaçajn gjatë xhirimeve për dokumentarin kushtuar baritonit me fat tragjik. Arrestimi, vdekja e Anës dhe ... me shume

Kujtim Mateli:Urat e miqësisë kanë në themel sinqeritetin dhe barazinë

”Shqiptarët dhe grekët”, një vepër dinjitoze e Nuri Dragoit Libri i ri i Nuri Dragojt, “Shqiptarët dhe grekët”, është një sintezë e ... me shume

Dashuria dhe dhimbjet e shpirtit

Kostaq Duka, Trëndafili që çelte në janar,        Botim i BKSHR, Bukuresht, 2010)   Marius Chelaru   ... me shume

Origjina e Skënderbeut, Dokument i rrallë i 1368 qe permend Kastriotet e Vlores

Për të ndriçuar në përgjithësi, një epokë të caktuar apo një person alitet të veçantë, të shquar në histori, siç është Gjergj Kastrioti – Skënderbeu, ... me shume

Regjistrimi mbi baza fetare, klerikët të përçarë

TIRANE- Regjistrimi i popullsisë mbi bazë etnike dhe fetare, është një çështje që ka ngjallur debat jo vetëm mes specialistëve, por edhe në ambiente të ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 131 | Treguar: 61 - 70
Powered by www.merbraha.com v4.7