Hyrje | Reportazh

Reportazh

Dashuria dhe dhimbjet e shpirtit

Kostaq Duka, Trëndafili që çelte në janar,        Botim i BKSHR, Bukuresht, 2010)   Marius Chelaru ...

Origjina e Skënderbeut, Dokument i rrallë i 1368 qe permend Kastriotet e Vlores

Për të ndriçuar në përgjithësi, një epokë të caktuar apo një person alitet të veçantë, të shquar në histori, siç është Gjergj ...

Regjistrimi mbi baza fetare, klerikët të përçarë

TIRANE- Regjistrimi i popullsisë mbi bazë etnike dhe fetare, është një çështje që ka ngjallur debat jo vetëm mes specialistëve, por edhe në ambiente të ... me shume

Kujtim Mateli:Hasan Pacani i Mazhanit-shëmbëlltyra e vlerave përmetare.

Nga Kujtim Mateli Qyteti i Përmetit është i njohur kudo për shpirtin bujar të banorëve të vet. Po si të mos ... me shume

Peter Lucas: Misioni “Çezar” i SHBA në Shqipëri për vrasjen e Enver Hoxhës

Ka shfletuar shumë faqe dokumentesh arkivore dhe ka takuar shumë veteranë lufte. Pasi solli për lexuesin një libër shumë të vlefshëm për historinë e Shqipërisë ... me shume

Idriz Zeqiraj: Telenovela e pergjakshme me emrin - Kosovë

Shkruan: Idriz Zeqiraj Njëri ndër të përfolurit si bashkëthemelues i hershëm të SHIK-ut, rastin "Bllaca" e pagëzoi, cinikisht, "telenovela ". Por, nga ... me shume

Ismail Kadare: Shkrimtari dhe diktatura.

"Ismail Kadare: Shkrimtari dhe diktatura 1957-1990" është një studim i profesor Peter Morgan-it i botuar së fundi nga Legenda e Oksford & London. Lajmin e ... me shume

Sokol Demaku : Video klip promovues - Qyteti Trollhättan në Suedi nga sytë e nj mergimtari shqiptar‏

Kanë kaluar dy vite nga mvehtësia e shtetit më të ri në botë Republikës së Kosovës, por edhe  më ikja apo leshuarja e vatrave nga ... me shume

Shqipëria, një botë e prekur nga flatrat e dashurisë

Mendime rumune mbi vlerat shqiptare   Shqipëria, një botë e prekur nga flatrat e dashurisë   Thellësia dhe vlera ... me shume

Kujtim Mateli: Shqipëria e jugut në shekujt XV-XVI dhe Mazhani me famë në histori.

Për Mazhanin në rrethin e Përmetit është folur kalimthi, por historia e tij është e hershme dhe sa më larg të zhytemi në historinë e ... me shume

back 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 134 | Treguar: 71 - 80
Powered by www.merbraha.com v4.7