Hyrje | Teknologjia | Nokia do te hy ne tregun e WiMAX me telefon dhe stacion baze

Nokia do te hy ne tregun e WiMAX me telefon dhe stacion baze

Ndarja e telefonit mobil nga rrjeti tradicional celular do të bëhet edhe më shumë realitet në 2008 kur Nokia e lëshon në treg telefonin e parë që e përdor rrjetin WiMAX. Nokia nuk është duke lëshuar shumë detale mbi këtë përveç se do të përdor standardin WiMAX. Zyrtarisht WiMAX është i njohur si standardi 802.16 dhe ekzistojnë dy lloje, mobil dhe i pa lëvizshem.

Përveç mobilit WiMAX, Nokia do të lëshon në treg Nokia Flexi WiMAX Base Station me 2007. Pajisja do të ketë dizajn modular që do të mundëson zbatimin e lehtë dhe më të lirë.

Nokia është një nga ato kompani e cila është duke e parë të ardhmen. Duke e siguruar poziten dominuese në tregun e lidhjeve të brezit të gjerë në rrjeta
pa tela, Nokia do të ndikon në ndryshime të shumta në tregun e telekomunikimit dhe internetit.

Burimi i lajmit:
http://arstechnica.com/news.ars/post/20061011-7963....

  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull
Powered by www.merbraha.com v4.7