Hyrje | Teknologjia

Teknologjia

BT ofron telefoni falas

British Telecom është duke ofruar telefoni falas për përdoruesit e lidhjeve "broadband" të internetit. Duke filluar nga Dhjetori BT do të lejon ...

Firewall-i i Vista mashtrohet lehtë

Firewall-i i Vista mashtrohet lehtë Symantec ka zbuluar se firewall-i i Windows Vista mund të mashtrohet lehtë duke i lejuar softuerit keqdashes të telefonon në cakun e vet. Orlando Padilla, nga Symantec, publikoi një shkrim i cili flet mbi aftësitë e Vista për ta mbrojtur sistemin. Në këtë shkrim Padilla pohon se pulla e firewall-it për ç'bllokim të programeve mund të çaset me privilegje të përdoruesit standard.Ikja nga pengesat e firewall-it nuk është asgjë e re, por, Javier Santoyo nga Symantec thotë se "me Vista dhe User Account Control, [Microsoft-t] ka patur mundësinë ta përforcon firewall-in". Kjo mundësi do ti lejon sulmuesve të shkruajnë programe të cilat e shtypin pullen "Unblock" nga vet sistemi.Gjithashtu, Padilla shton, SendMessage API në Vista mund të përdoret për shtypjen e kësaj pulle. ...

Se shpejti ne treg celulari revolucionar Apple Iphone

Ky telefon planifikohet te dali ne treg kete muaj me 29 dhe distribohet nga kompania amerikane cingular (tani at&t).Ndryshimi i ketij celulari midis shume te ... me shume

Shqipëria dhe GNU/Linux

Vendimi i dhomës së parlamentit francez për të kaluar në Open Source, më shtyu t'i hedh një sy raportit të administratës publike në Shqipëri me ... me shume

Kthetrat e Microsoft-it me se fundi ne Shqiperi.

BBC-ja njofton se Qeveria e Shqipërisë dhe shoqëria amerikane Microsoft kanë arritur një marrëveshje për Partneritet Strategjik.Nënshkrimi i marrëveshjes shihet si një nga përfundimet e ... me shume

Francë për të adoptuar Linux

Mbas lajmit të para pak kohësh, që bëntë të njohur ekzistencën e një projekti në Francë për të adoptuar Linux dhe formatin OpenSource në infrastrukturën ... me shume

Windows XP nuk do te jete me i disponueshem ne kompjuterat e rinj

Windows XP  nuk do te jete me i disponueshem ne kompjuterat e rinj qe nga fundi i janarit 2008. Microsoft po ndjek nje plan qe ... me shume

Hardware dhe nje liste e vogel

Hardware dhe nje liste e vogel per hardwarin e kompjuteritMë parë përcaktonte termi Hardware në Anglisht copa metali,me të cilat forcoheshin prodhime druri,me qëllim për ... me shume

Wireless

Telefonia mobile është çdo kund rreth nesh. A na pret diç e ngashme edhe në fushën e rrjetave kompjuterike? Komunikimi pa kabllo është gjithnjë e ... me shume

Peer-to-Peer

Peer-to-Peer është një model tranferimi nga një kompjuter në një tjetër i të dhënash midis dy ose më përdoruesve të rrjetit zakonisht pa kalimin e ... me shume

Google

Internet koroprata Google.com u themelua në vitin 1998 nga Larry Page dhe Sergey Brin të cilët zhvilluan pjesën programore të motorit të tanishëm të kërkimit ... me shume

Protokolli TCP/IP

Për bartjen e të dhënave digjitale në çdo rrjeti të ndërtuar së paku nga dy kompjuter dhe një lidhje transmetuese e informatave nevojitet protokollimi i ... me shume

Si u kriua interneti

Zanafilla e idesë për ndërtimin e rrjetit, që për ne është i njohur me emrin "internet" rrjedhë nga koha e luftës së ftoftë në vitet ... me shume

Dicka per kompjuterin

Cdo kompjuter permban procesorin qendror, qe perben berthamen e tij ose trurin e tij. Sa me i shpejte qe eshte procesori, me shume pune mund ... me shume

Si filloi Interneti

Fillimet e internetit i perkasin viteve 60 si perpjekje e ushtrise amerikane te lidhte me Rrjet / Networks bazat e saj neper Amerike. Me pas ... me shume

back 1 2 3 4 5 total: 95 | Treguar: 81 - 95
Powered by www.merbraha.com v4.7