Hyrje | Teknologjia | Kopjuter Basics | Çfarë është dhe si përdoret ekrani

Çfarë është dhe si përdoret ekrani

Çfarë është dhe si përdoret ekrani

Ekrani perdoret nga kompjuteri per te treguar informacionin dmth e ben informacionin te shikueshëm për ne. Çdo gjë që bejme në kompjuter duhet që të shikojmë nëpërmjet ekranit.
 
Çfarë është dhe si përdoret ekrani
Ekrani tregon informacion video dhe grafik të gjeneruara nga kompjuteri me kartë video. Ekranet janë shumë të ngjashme me televizionet por informacioni del me një cilësi shumë me të lartë. Ekranet vijnë në dy lloje kryesore - CRT dhe LCD. Ekranet CRT duken shumë si televizorë tradicionale si dhe janë shumë të mëdhenje në madhësi. Ndersa ekranet LCD janë shumë më të hollë me te bukur dhe ofrojne te njejten cilesi, ndoshta më te mirë.

 

Meriman Braha  ©www.merbraha.com 

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

0
Powered by www.merbraha.com v4.7