Hyrje | Teknologjia | Kopjuter Basics | Çfarë është Mather Board

Çfarë është Mather Board

Çfarë është Mather Board

Nëse hapni kompjuterin tuaj, motherboard është qarku i sheshtë, një copë drejtkëndëshe në të cilën çdo gjë lidhet me të për një arsye ose një tjetër. Ai përmban komponentet e mëposhtme kryesore:
Një mikroprocesor (fole), i cili përcakton se çfarë lloj prosesori motherboard përdor.
Një chipset e cila formon sistemin kompjuterik logjikën e cila lidh CPU me pjesën tjetër të sistemit
(fole) për baterin e orës e cila mbane kohën e duhur në (Bios) dhe kompjuter.
(fole) (PCI),ndoshta më shume se një e cila siguron lidhje elektronike për kartat telefonit,zerit, video etj. dhe kartat e tjera,
fole) (AGB) Veqnërishtë për kartën Video.
(fole) për (RAM) e cila është memoria që përdoret vetëm kur kopjuteri është i ndezur.
(fole) për (HDD) përdorur për hard drivën.

 

Meriman Braha          ©www.merbraha.com  

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

0
Powered by www.merbraha.com v4.7