Hyrje | Teknologjia | Kopjuter Basics | Çfarë është Video card

Çfarë është Video card

Çfarë është Video card

Kartë video është një kartë që lejon kompjuterin të dërgojë informacion grafik tek ekrani ose projektor. Çdo motherboard ka nje vend per kartën video por mundë të jetë i ndryshëm sepse ka disa lloje kështu gjithmonë kontrolloni me motherboard përpara se të bëni një blerje.

Shumë kompjutera kanë karta video të integruar direkt mbi motherboard. Kompjuteri me video të integruar direkt mbi motherboard është më i lirë me qmim por edhe më pak i fuqishëm për një sistem grafik. Ky opsion është i mençur për biznese mesatare dhe përdorues në shtëpi që nuk janë te interesuar në lojra apo programe që video card duhet shumë e fuqishme.

 

 

Meriman Braha          ©www.merbraha.com  

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

0
Powered by www.merbraha.com v4.7