Hyrje | Lajmet e dites

Lajmet e dites

Neki Lulaj: Kroaci - Kuvendi i Lidhjes Shqiptare në Botë

U MBAJT KUVENDI I LIDHJES SHQIPTARE NË BOTË PËR KROACI Nga Neki Lulaj Ditën e shtunë, më 21 Prilll 2018, Zagrebi ishte qendra nikoqire e ...

Skënder Kapiti: Majlinda Kelmendi krenaria jonë kombëtare

Majlinda Kelmendi krenaria jonë kombëtare Tashmë  Historia dhe Pavarësia e Kosovës janë  shkruar edhe me Ar Nga Skënder S. KAPITI Triumfi i sportistes  më  të ...

Ermira Babamusta nderohet me medaljen e artë nga Presidenti Obama

Ermira Babamusta është shqiptarja e parë që u nderua nga Presidenti Obama për punën e saj humanitare. Në 2014 Ermira shërbeu në programin e Shërbimit ... me shume

Dodona pellazgjike dhe pretenduesit e saj në Tomor të Beratit dhe rrethinat e Janinës në librin më tëri të prof. Alfred Frashërit.

Nga Kujtim Mateli Për Tomorin e Beratit është shkruar dhe folur vazhdimisht duke e pretenduar atë si vendndodhjen e Dodonës. Në vazhdën e këtyre studimeve është ... me shume

Bardh Nëngurra: Fishta, ministria nuk bashkëpunon!

MINISTRIA E KULTURËS NË SHQIPNI NUK DON TË VEPROJË AS TË BASHKPUNOJË ME MERGIMTARËT PER TA NDERTUE SHTËPINË E AT GJERGJ FISHTËS Nga Bardh M. Nengurra Me ... me shume

Ilia Karanxha: Shtrembërimi i historiografisë shqiptare

Gjeneza e një vepre dhe shtrembërimi  i  historiografisë shqiptare në shek. XVI. Nga Ilia S. Karanxha Zanafillat për shkrimin e historisë të Skënderbeut nga ana e Marin ... me shume

Albert Vataj: Naim Frashëri, zani i përmallshëm i këndimit shqip

Naim Frashëri, zani i përmallshëm i këndimit shqip Nga Albert Vataj Sot 115 vite më parë, më 20 tetor të vitit 1900, do të shuhej një prej ... me shume

Frank Shkreli: Marrëdhënjet amerikano-gjermane

MARRËDHËNJET AMERIKANO-GJERMANE DHE MURI I BERLINIT Nga Frank Shkreli Në fillim të gushtit, Departmenti Amerikan i Shtetit kishte njoftuar se me mbështetjen e Qëndrës Atlantic Council të ... me shume

Adil Fetahu: Kujtojmë datat e përgjakshme të Çamërisë

KUJTOJMË DATAT E PËRGJAKSHME TË ÇAMËRISË Ndaj popullit të Çamërisë është kryer gjenocid Nga Adil FETAHU E kam thënë sa herë, me gojë e me shkrim, kudo e ... me shume

Lutfi Alia: Partizania Zenepe Koxherri

PARTIZANIA ZENEPE KOXHERRI   Nga Prof Dr Lutfi ALIA   Mё 9 maj, mbarё bota do tё festoi 70 vjetorin e fitores mbi nazi-fashizmin. Kanё kaluar shtatë dekada, por impresionet ... me shume

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 next last total: 502 | Treguar: 1 - 10
Powered by www.merbraha.com v4.7