Hyrje | Lajmet e dites | METE: Bie niveli i ujit ne kaskaden e Drinit

METE: Bie niveli i ujit ne kaskaden e Drinit

METE: Bie niveli i ujit ne kaskaden e Drinit

Keshtu sipas METE-s, KESH-i ka ulur shkarkimet ne kaskaden e Drinit pasi ne Fierze niveli i ujit ka rene ne kuoten 290.26 meter, cka do te thote se ka nje ulje prej 14 cm ne krahasim me nje dite me pare. Ne Fierze, prurjet jane 430 m/kub per sekonde dhe derdhjet 600 m/kub per sekonde.

 

Ministria e Energjitikes ka publikuar buletinin ditor ku pasqyrohet gjendja aktuale e kaskades se Drinit dhe niveli aktual i ujit ne pellgjet ujembledhese te tre hidrocentraleve.

 

Keshtu sipas METE-s, KESH-i ka ulur shkarkimet ne kaskaden e Drinit pasi ne Fierze niveli i ujit ka rene ne kuoten 290.26 meter, cka do te thote se ka nje ulje prej 14 cm ne krahasim me nje dite me pare. Ne Fierze, prurjet jane 430 m/kub per sekonde dhe derdhjet 600 m/kub per sekonde.

 

Situate ne permiresim shenohet edhe ne Koman ku niveli ka rene me 7 cm duke shkuar ne 170.27 meter. Prurjet ne kete hidrocentral jane 170 m/kub ne sekonde dhe derdhjet 700 m/kub ne sekonde.

 

Derdhjet me sasi te medha vazhdojne edhe ne Vaun e Dejes ku prurjet jane 140m/kub per sekonde dhe derdhjet 950 m/kub per sekonde, ndersa niveli i ujit ka shkuar ne 74.2 meter.

 

Komente (0 publikuar)

total: | Treguar:

Publikoni komentin tuaj

Ju lutem fusni kodin qe shikoni ne imazh:

Captcha
  • Email shokeve Email shokeve
  • Print version Print version
  • Vetem tekst Vetem tekst

:

Ska tags per kete artikull

Vlereso kete artikull

0
Powered by www.merbraha.com v4.7